Najveći derbi u vaterpolu koji može da se zamisli igra se večeras u Beogradu!
Andrija Prlaionivć, Foto: Starsport©

napunite tribine

Najveći derbi u vaterpolu koji može da se zamisli igra se večeras u Beogradu!

Spremite se za spektakl

Objavljeno:

Veliki derbi igra se večeras na otvorenom bazenu SC Tašmajdan. U drugom kolu B grupe finalnog turnira Svetske lige, od 21 čas sastaju se Srbija i Hrvatska, koje su poslednjih nekoliko godina na najvećim takmičenjima vodile borbu za najviši plasman.

Ovo će biti ukupno 31. međusobni duel ove dve selekcije. U dosadašnjih 30 mečeva Srbija je uspešnija, sa 16 pobeda, tri meča je završeno nerešenim rezultatom, dok je Hrvatska slavila 11 puta.

Najubedljiviju pobedu Delfini su zabeležili na SP 2015 godine u Kazanju, kada su slavili rezultatom 11:4, a najefikasniju utakmicu srpski i hrvatski vaterpolisti odigrali su 2012. na EP u Ajndhovenu, kada je postignuto 27 golova.

Srbija je tada slavila rezulatom 15:12. Ipak, ono što treba istaći je činjenica da je reprezentacija Srbije najviše poraza doživela upravo od selekcije Hrvatske, što ovaj duel čini još zanimljivijim.

Dejan Savić
Dejan Savićfoto: Starsport©

Obe reprezentacije u prvom kolu finalnog turnira Svetske lige u Beogradu zabeležile su pobede. Srbija je bila bolja od Australije 12:8, dok je Hrvastka savladala Kazahstan 20:4.

Ulaznica za ovaj meč još ima i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket vision-a.

BONUS VIDEO:

(Esprerso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.