JEDNIM POTEZOM JE UPROPASTIO TRKU: Horhe Lorenco pokosio vlasnike 16 titula! Pravo je čudo kako niko nije povređen!
Horhe Lorenco je uništio trku za Veliku nagradu Katalonije, Foto: EPA/Alejandro Garcia

AUUUU

JEDNIM POTEZOM JE UPROPASTIO TRKU: Horhe Lorenco pokosio vlasnike 16 titula! Pravo je čudo kako niko nije povređen!

Slavio je Španac Mark Markez kome je to četvrta pobeda u sezoni

Objavljeno:

Odlično je startovao Andrea Doviciozo na trci za Veliku nagradu Katalonije u Moto GP šampionatu.

Izbio je Italijan na prvo mesto, u stopu ga je pratio Mark Markez, nekoliko puta su se smenjivali na vodećoj poziciji, a iza njih su se borili Valentino Rosi, Vinjales, Petrući, Kvarataro, Rins.

Trka u Barseloni bi možda prošla u nadmudrivanju italijanskog i španskog vozača da se nije desio Horhe Lorenco koji sezonu 2019 koristi da se oporavi od povrede ramena i testira motor. On je u doslovnom smislu uništio Veliku nagradu Katalonije.

Incident Lorenca i Dovicioza
Incident Lorenca i Dovicioza foto: EPA/Enric Fontcuberta

Uspeo je Lorenco da se domogne petog mesta u vodećoj grupi vozača, u gužvi je prednjim točkom zakačio zadnji Doviciozovog motora, usput je pokupio i Maverika Vinjalesa, na njih je naleteo Valentino Rosi i svi su popadali kao kula od karata. Tako je 16 titula prvaka sveta završilo trku koja je obećavala u jednom padu pošto su svi vozači, od prvog do šestog mesta bili izjednačeni.

Na trci u Barseloni slavio je Španac Mark Markez kome je to četvrta pobeda u sezoni. Drugi kroz cilj je prošao Fabio Kvartararo, a treći Danilo Petrući. U prvih deset trku su završili Rins, Miler, Mir, Pol Espargaro, Takaki Nakagami, Tito Rabat i Žoan Zarko.

U generalnom plasmanu vodi Mark Markez sa 115 bodova, Andrea Doviciozo je drugi sa 103, a Rins treći sa 88. Naredna trka Moto GP šampionata zakazana je za 30. jun u Asenu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.