KOŠMARNI VIKEND ZA ROSIJA I SUZE RADOSNICE: Doktor izleteo sa staze i ostao bez bodova, slavio je drugi Italijan!
Danilo Petrući je pobedio u zanimljivom finišu, Foto: EPA/Claudio Giovannini

VELIKA NAGRADA ITALIJE

KOŠMARNI VIKEND ZA ROSIJA I SUZE RADOSNICE: Doktor izleteo sa staze i ostao bez bodova, slavio je drugi Italijan!

Član Dukatija je pobedio u zanimljivom finišu

Objavljeno:

Dramatično je bilo na stazi u Muđelu za Veliku nagradu Italije u okviru Moto GP šampionata.

U sjajnoj trci pobedio je domaći vozač, ali ne legendarni Doktor Valentino Rosi. Slavio je Danilo Petrući koji je ostvario prvu pobedu u karijeri u kraljevskoj klasi Moto GP. Član Dukatija je pobedio u zanimljivom finišu. U završnim trenucima trke je uspeo da odbije napad šampiona Marka Markeza koji je na kraju trke imao samo 43 hiljaditih delova sekunde zaostatka u odnosu na pobednika.

Pred poslednji krug na čelu se smenjivali Petrući, Markez i Doviciozo koji su bili tik jedan uz drugog. Najbolje se snašao Dukatijev vozač koji je uspeo da preuzme čelnu poziciju u prvoj krivini.

Nije bilo šanse da ga Španac sustigne pa je Danilo Petrući zabeležio prvi trijumf u karijeri. Koliko je pobeda značila Petrućiju pokazale su i njegove suze po završetku trke.

Za Valentina Rosija vikend u Muđelu je bio košmaran. Očajno je odvezao kvalifikacije, trku je počeo sa 18. mesta, ali je nije završio pošto je već na početku izleteo sa staze i ostao bez bodova u sezoni 2019.

U generalnom plasmanu Mark Markez vodi sa 115 bodova, a prate ga Andrea Doviciozo sa 103 i Rins sa 88. Sledeća trka Moto GP šampionata na programu je za dve nedelje za kada je zakazana Velika nagrada Katalonije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.