CELA PORODICA JE BILA U HAOSU, MISLILI SMO DA JE IZGUBLJEN: Potresna ispovest oca Strahinje Jovančevića!
Strahinja Jovančević, Foto: EPA

OVAKO SE POSTAJE PRAVI ŠAMPION

CELA PORODICA JE BILA U HAOSU, MISLILI SMO DA JE IZGUBLJEN: Potresna ispovest oca Strahinje Jovančevića!

Strahinja Jovančević je bio na pragu da odstane od sporta zbog bolesti

Objavljeno: 17:17h

Do pre samo nedelju dana malo ko je čuo za Strahinju Jovančevića, ali ovaj talentovani Zemunac pokazao je ceoloj Evopi da je spreman za velika dela i u Glazgovu je napravio podvig koji je oduševio celu Srbiju.

Bronzani momak sa Evopskog prvenstva u atletici je imao veoma težak životni put, a u jednom trenutku je bio jako blizu da zbog bolesti napusti sport, koji tako mnogo voli.

Milorad Stamenković, otac srpskog atletičara, je ispričao neke detalje iz privatnog života njegovog sina, koji pokazuju da je ovaj uspeh još veći.

- Imao je Strahinja jednu tešku epizodu, kada je morao da operiše bubreg. Otišao je na redovni pregled i savesni lekar je tu otkrio promene na bubregu. Drastična veličina jednog u odnosu na drugi bubreg, 75 na 25. To smo saznali u maju 2017. i cela porodica je bila u haosu, supruga koja je lekar, Strahinjin brat, ja - rekao Milorad Jovančević za Kurir i dodao:

- Rekao sam tada sebi, da ne mora ni da se bavi sportom, jer je život najvažniji. Obilazili smo klinike, išli čak i u inostranstvo. Na kraju smo opet došli kući do jednog sjajnog lekara Đorđevića na Institutu za majku i dete. I on je operisao Strahinju 28. septembra. Dogodilo mu se da se prekine krvni sud, umota se ureter i došlo je do smanjenja protoka i funkcije bubrega. To je bila dijagnoza. Profesor je obavio komplikovanu, ali uspešnu operaciju koja je trajala dva sata.

Velika radost svih zbog osvojene medalje Strahinje Jovančevića
Velika radost svih zbog osvojene medalje Strahinje Jovančevićafoto: Printscreen/Youtube/pesicdec

Milorad svog sina trenira od detinjstva, a pre samo godinu dana bio je blizu da naputsti sport.

- Rekao sam tada sebi, da ne mora ni da se bavi sportom, jer je život najvažniji. Obilazili smo klinike, išli čak i u inostranstvo. Na kraju smo opet došli kući do jednog sjajnog lekara Đorđevića na Institutu za majku i dete. I on je operisao Strahinju 28. septembra. Dogodilo mu se da se prekine krvni sud, umota se ureter i došlo je do smanjenja protoka i funkcije bubrega. To je bila dijagnoza. Profesor je obavio komplikovanu, ali uspešnu operaciju koja je trajala dva sata - prisetio se Milorad i nastavio:

- Posle toga su usledila tri meseca pauze. Mislio sam da je Strahinja izgubljen za atletiku, jer je totalno atrofirao.

Stariji Jovančević se takođe bavio atletikom, bio je reprezentativac u skoku u dalj i član legendarne generacije Aleksandra Marinkovića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.