JOS JEDAN USPEŠAN ĐAK CRVENE ZVEZDE: Ko je Strahinja Jovančević, momak koji je obradovao Srbe bronzanom medaljom?
Strahinja Jovančević, Foto: EPA/Valdrim Xhemaj

U CENTRU PAŽNJE POSLE VELIKOG USPEHA

JOS JEDAN USPEŠAN ĐAK CRVENE ZVEZDE: Ko je Strahinja Jovančević, momak koji je obradovao Srbe bronzanom medaljom?

Bravo, momče! Sve si nas ostavio bez teksta herojskim skokom od 8.03!!!

Objavljeno: 12:12h

Srpski skakač u dalj Strahinja Jovančević (1993. godište, AK Crvena zvezda) u centru je pažnje srpske javnosti pošto je na dvoranskom Evropskom prvenstvu u atletici uzeo bronzu, i pored Ivane Španović dodatno obradovao našu sportsku publiku.

A, ko je zapravo ovaj dečko, za koga mnogi nisu ni čuli, iako je već godinama u srpskom atletskom vrhu?

Jovančević je tokom karijere trčao i na sto metara, a najbolji rezultat mu je bio 10,75, što je ostvario u Beogradu 2014. godine.

Skok udalj na otvorenom mu je bio 7,98, a u zatvorenom 7,85 do ove bronze.

Pored toga, nastupao je i na 60 metara, gde mu je najbolji rezultat 6.94, a njega je postigao u Novom Sadu u februaru 2014. godine. U troskoku mu je rekord 14,52 koji je ostvario u Beogradu 2013. godine, dok je 4x100 metara trčao za 40,83, što znači da je više nego kompletan atletičar.

Inače, on je proglašen za najboljeg srpskog atletičara 2018. godine uz Ivanu Španović u ženskoj konkurenciji, što je bila bukvalno uvertira za ovaj kolosalni uspeh.

Bio je i šampion Balkana u skoku u dalj sa rezultatom koji je postavio 2016. godine - 7,92.

Zanimljivo je i da su mu svi skokovi pre tog petog, odsudnog, kojim je osvojio bronzu, bili redom 7.79, 7.76, 7.66 i prestup, da bi onda skočio skoro 30 cm više, čime je dospeo u centar pažnje srpske sportske javnosti.

Kako se po njegovom Instagram nalogu može videti, devojku nema, ali sigurni smo da će mu taj isti nalog posle kolosalnog uspeha koji je postigao biti usijan od ponuda lepšeg pola sa svih strana, što mu i mi želimo. Jer, ipak je red da uživa u slavi koju je zaslužio mukotrpnim radom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.