ŠTRAJK U PARTIZANU: Radnici nisu primili 7 plata! Odlučili se na radikalan potez!
Grb JSD Partizan, Foto: Nebojša Mandić

PREUZELI MERE

ŠTRAJK U PARTIZANU: Radnici nisu primili 7 plata! Odlučili se na radikalan potez!

Ipak, očekuje se da se sve okonča pre Nove godine

Objavljeno:

Višednevni štrajk 18 radnika zaposlenih u JSD Partizan trebalo bi da bude okončan do Nove godine, u saradnji sa fudbalskim klubom, pišu mediji.

Zaposleni rade na održavanju terena stadiona u Humskoj, a već sedam meseci nisu primili plate što nije toliko poznato srpskoj javnosti. Problem postoji još iz vremena Dragana Đurića, što je zaposlene navelo na radikalan potez, čije trajno rešenje je ponudila fudbalska sekcija.

Zato su predstavnici zaposlenih radnika nedavno održali sastanak sa generalnim direktorom FK Partizan Milošem Vazurom i dobili uveravanja da će problem biti rešen.

- Nije to od juče, problemi sa isplatom radnika koji održavaju stadion traju već pet, šest godina. Njihovo nezadovoljstvo je sasvim opravdano, jer nisu primili sedam plata. Ali, nadomak smo rešenja, verujem da će do isteka kalendarske 2018. godine sve doći na svoje mesto – potvrđuje Aleksandar Stepanović koji je aktivno učestvuje u rešavanju problema.

Rešenje problema je izgleda na vidiku.

- Radnici su već razgovarali sa generalnim direktorom Milošem Vazurom i dogovoreno je da oni budu prebačeni ubuduće na račun fudbalskog kluba. Tačnije, od Nove godine će biti uvršteni na spisak sa radnicima koji održavaju sportski centar u Zemunu. Tako ćemo faktički objediniti sve te ljude, jer oni obavljaju isti posao za Partizan – dodao je Stepanović.

Koliki je problem kašnjenje plata govori i činjenica da je pred kraj Đurićevog mandata jedan od radnika JSD Partizan, koji su tada bili na platnom spisku fudbalskog kluba, pokušao da se ubije vešanjem zbog neisplaćenih plata. Umesto da se tada problem reši usledilo je prepucavanje saopštenjima da li je radnik zaposlen u fudbalskom klubu ili Sportskom društvu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.