Zaboravite na sve dosadašnje sportske uspehe: Oni su ponos Srbije!
Foto: Printscreen/facebook

HEROJI

Zaboravite na sve dosadašnje sportske uspehe: Oni su ponos Srbije!

Osvojeno je 13 medalja

Objavljeno:

Srpska paraatletska reprezentacija stigla je u Beograd sa Evropskog prvenstva u Berlinu.

Ovi diskretni heroji na takmičenju u Nemačkoj osvojili su 13 medalja - tri zlata, dva srebra i osam bronzi. Uspeh je još i veći kada se tome doda da je Srbija imala 12 predstavnika u Berlinu.

- Imali smo 12 takmičara i 13 medalja, bili smo hit u Berlinu. Imamo mladog takmičara iz Niša, koji je skakao u vis, a ima apsolutnu amputaciju noge do kuka i dve nedelje pred prvenstvo je dobio skakčku sportsku protezu. On je preskočio rekord da uzme medalju, ali je u povratku skliznuo šakom i zakačio letvicu, ali to je sport - rekao je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije za N1.

Pali su i neki rekordi. U disciplini disk Nebojša Đurić je postavio svetski rekord, a Željko Dimitrijević u bacanju čunja i Miloš Zarić u koplju postavili su nove rekorde Evropskih šampionata dok su troje Srba postavili lične rekorde. Na ovom takmičenju učestvovalo je 596 takmičara iz 40 zemalja, a u ukupnom rezultatu Srbija je zauzela 17. mesto.

- Ja sam zadovoljan svojim rezultatom i rezultatom svih naših takmičara, što smo oborili ovaj rekord i dokazali svoju upornost i volju za sportom i borbom za životom - dodao je Miloš Zarić za istu televiziju.

Medalje Srbiji doneli su Željko Dimitrijević (čunj, zlato), Nebojša Đurić (disk - zlato, kugla - srebro) i Miloš Zarić (koplje, zlato), Nemanja Matijašević (srebro, skok u dalj), Ivan Cvetković (400 m, bronza), Miloš Mitić (čunj, bronza), Dušan Sretenović (disk, bronza), Stefan Dimitrijević (disk, bronza), Nemanja Dimitrijević (koplje, bronza), Draženko Mitrović (koplje - bronza, kugla - bronza), Saška Sokolov (koplje, bronza).

- Tokio će biti moj, to sam sebi zacrtala. Nadam se medalji i na Svetskom prvenstvu - izjavila je Saška Sokolov, devojka koja se pre atletike bavila rukometom 12 godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.