On je neuništiv: Aleksandar Karakašević želi na šeste Olimpijske igre!
Foto: Petar Lazović

KRALJ

On je neuništiv: Aleksandar Karakašević želi na šeste Olimpijske igre!

Iskreno - ovo je sportska vest dana!

Objavljeno:

Samo Dragutin Topić (6) i Jasna Šekarić (7) imaju više nastupa na Olimpijskim igrama od njega, kada su Srbi u pitanju.

Aleksandar Karakašević, jedan od najboljih stonotenisera koje je naša zemlja ikada iznedrila, odlučio je da ih pojuri, tačnije da stigne Topića, a priđe Šekarićevoj, pošto je do sada učestvovao pet puta, a kako prenosi Žurnal, biće i šestog... Naravno, prvo se treba kvalifikovati.

- Između marta i maja 2019. godine počeće trka za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Tada će biti važno osvajati poene za plasman ili kvalifikacije - rekao je gospodin iz Zemuna za Žurnal.

Aleksandar Karakašević
Aleksandar Karakašević foto: Petar Lazović

Put do Tokija vodi preko miksa. Dobar nastup na Evropskim igrama i na Evropskom prvenstvu u Alikanteu sredinom septembra odlična je prilika da se obezbedi mesto na Olimpijskim igrama.

- Prvi put neću nastupati sa Rutom Paskauskijene, sa kojom sam četiri puta bio prvak Evrope od 2000. godine. Napravljena je konfuzija jer na EP mogu da nastupaju parovi iz različitih zemalja, a na Olimpijskim igrama ne mogu, pa sam odlučio da igram sa Izabelom Lupulesku. Tako ćemo pokušati da nađemo mesto u Tokiju. Takođe i pobednik Evropskih igara prolazi u Japan, a sa miksom obezbeđuje i mesto u singlu. To je bolje nego da u naredne dve godine jurimo bodove po pro turnirima - dodao je.

Aleksandar Karakašević
Aleksandar Karakašević foto: Petar Lazović

Plasmanom u Tokio, ušao bi i u odabrano društvo stonotenisera.

Do sada su samo Hugo Hojama i Vladimir Samsonov šest puta nastupali na Olimpijskim igrama, dok su Jorgen Person, Zoran Primorac, Žan-Mišel Sev i Segun Toriola rekorderi sa po sedam učešća. Nažalost, zbog godina sedmi nastup neće upisati, ali šesti, takođe istorijski, nije toliko daleko!

Napred, Aco!

BONUS VIDEO: Selektor kajakaške reprezentacije Bora Sibinkić sumira utiske sa SP u Portugaliji

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.