Srbija je zemlja sporta: Ljudi, imamo svetskog šampiona! (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

čestitamo!

Srbija je zemlja sporta: Ljudi, imamo svetskog šampiona! (VIDEO)

Bolji je bio od čak osam konkurenata

Objavljeno:

Naš dizač tegova Dušan Jovanović ubedljivo je trijumfovao na Svetskom prvenstvu u pauerliftingu, koje je održano u češkom gradu Trutnovu. U kategoriji do 110 kilograma nadmašio je osam konkurenata i zasluženo je osvojio zlato.

NERAZDVOJNI KROZ ISTORIJU! Mečevi za Hičkoka, prokleta Borusija, Savićević i Stanković, maloletni Toni Kros i nesrećni Ranđelović! (FOTO) (VIDEO)

On je bio najbolji u sve tri discipline. U prvoj je iz čučnja podigao 310 kilograma, u drugoj je iz benč presa imao učinak od 207,5 i u poslednjoj disciplini u mrtvom dizanju je imao 320. Dakle, ukupno je podigao 837,5 kilograma, te se popeo na pobedničko postolje.

Huligani Kelna planiraju navijačko krvoproliće! Procurele informacije, sprema se surov napad na Delije! (FOTO)

Koliko je zapravo Dušan Jovanović dominirao, svedoči to da je za 45 kilograma imao bolji učinak od drugoplasiranog Aleksandra Pelovskog iz Bugarske, dok je treći bio Lukaš Matušinec iz Češke sa rezultatom od 782,5.

Dakle, samo u njegovoj kategoriji, do 110 kilograma, bilo je ukupno devet takmičara, dok je na celom Svetskom prvenstvu u Češkoj učestvovalo čak njih 1.500 iz 35 zemalja.

BONUS VIDEO: Bakljada Grobara posvećena Željku Obradoviću

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.