TRENER IVANE ŠPANOVIĆ BESAN: ''Od ovoga neće biti ništa...''
Goran Obradović i Ivana Španović, Foto: Starsport©

kako i da ne bude isfrustriran

TRENER IVANE ŠPANOVIĆ BESAN: ''Od ovoga neće biti ništa...''

Rekao je sve što mu je na duši

Objavljeno:

Srpska atletičarka, Ivana Španović, burno je reagovala posle saznaja da su čelnici Svetske atletske federacije, najavili mogućnost revolucionarnih promena.

Pored Ivane, oglasio se i njen trener, koji je isto pokazao veliko nezadovoljstvo.

Navodno, žele da se izbaci daska za odraz, a umesto nje postavi polje, koje bi bilo znatno šire. Cilj toga je da se smanji verovatnoća prestupa, ali su nakon tog saznaja, negodovanja snažna.

- Tresla se gora, rodio se miš. Mislim da od tog novog pravila neće biti ništa. Već se oglasio veliki broj sportista i svi su jedinstveni u oceni da ovaj predlog ne treba da prođe - istakao je Goran Obradović u intervjuu za „Sport klub“.

Ivana Španović, Goran Obradović
foto: Printscreen/Instagram/goranobradoviccele

Smatra da bi ova promena, uticala na brisanje svih postavljenih svetskih rekorda do sada.

- Verovatno da će da bude tako (propast). Ovo i ako se usvoji, zaživelo bi tek od 2026. godine, ali ako legende kao što su Karl Luis, Ivana Španović, Tedoglu kažu da to nije dobra ideja, jasno je da su male šanse da to zaživi. Bio bi to prvi takav slučaj u atletici. U skoku uvis se menjala tehnika skoka, ali ovo bi bilo nešto potpuno novo. Praktično bi krenuli iz početka, jer bi morali da se obrišu svi dosadašnji svetski rekordi.

Kaže da će se tim promena izgubiti lepota skoka u dalj.

- To je u stvari umetnost. Pored brzine i odraza, takmičar mora da razmišlja i o tome kako će doći na odskočnu dasku. Ako bi se uvela ta zona ne bi se znala vrednost skoka, gubi se ta reakcija, draž odmah posle izvedenog skoka. Jednostavno bi se izgubila ta crta umeća sportiste i trenera. Ne mora u svemu da se juri televizičnost ili brzina. Pa ljudi koje recimo vole tenis uživaju u meču od pet sati koji igraju Đoković ili Nadal. Isto tako ima draž i skok udalj. Ko to voli uživaće i da takmičenje traje dva sata - zaključio je Obradović.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Sport klub/Prenela: Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.