IVANI ŠPANOVIĆ DOSTA JE SVEGA: Sada joj se KONAČNO sve smučilo - REŠILA je da progovori!
Ivana Španović i Marko Vuleta, Foto: Printscreen/Instagram/ivanaspanovic

besna

IVANI ŠPANOVIĆ DOSTA JE SVEGA: Sada joj se KONAČNO sve smučilo - REŠILA je da progovori!

Oglasila se na društvenim mrežama

Objavljeno: 18:02h

Izvršni direktor Svetske atletske federacije Džon Ridon izazvao je pravi potres najavom velikih promena u disciplini skok udalj, u kojoj se takmiči Ivana Španović.

Plan je da se ukine prestup i uvede "zona poletanja". U takvoj konstalaciji, više se ne bi računali prestupi, niti bi centimetri i milimetri odlučivali da li je skok ispravan ili ne, već bi svaki skok bio pravilan.

Ivana Španović
Ivana Španovićfoto: EPA/Zsolt Czegledi

Ništa od toga neće biti uvedeno odmah, ideja je da se na tome radi u naredne dve godine i da ako testiranja prođu dobro, onda bi to moglo da se uvede za Olimpijske igre 2028. godine u Los Anđelesu.

Povodom svega ovoga oglasila se najbolja srpska atletičarka Ivana Španovića, koja je besna zbog ovih najava.

Poruka Ivane Španović
Poruka Ivane Španovićfoto: ivanaspanovic/instagram.com/printscreen

- Najveći problem je što ljudi koji menjaju pravila ovog sporta su upravo oni koji nikada nisu imali kontakt sa ovim sportom. Menjate pravila igre bez konsultovanja onih koji čine da sport postoji. Ignorišete njihove poglede, ne poštujete njihovo mišljenje i ignorišete probleme koji ih dovode do povreda. Ogromne sume novca se troše pokušavajući da se privuče pažnja na sport, dok se ignoriše sve na čemu sport počiva. Verujem da fokus na sponzorstvima i televizijskim emitovanjima ne bi trebalo da ide na račun integriteta sporta i bilo bi sjajno pronaći balans između promovisanja sporta i očuvanja njegovih osnovnih vrednosti. - Zar ne možemo svi biti uključeni u nešto što nas se tiče? - napisala je Ivana u Instagram storiju.

Bonus video:

00:06

Ivana Španović u teretani

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.