ZORAN MILANOVIĆ OPET OMALOVAŽAVAO SRBE I SRPSKI SPORT: Predsedniku Hrvatske ubrzo stigao odgovor Viktora Jelenića!
Zoran Milanović, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

baŠ JADNO...

ZORAN MILANOVIĆ OPET OMALOVAŽAVAO SRBE I SRPSKI SPORT: Predsedniku Hrvatske ubrzo stigao odgovor Viktora Jelenića!

Predsednik VSS, Viktor Jelenić, se otvorenim pismom obratio predsedniku Hrvatske

Objavljeno: 11:52h

Posle jedne potcenjivačke izjave, predsednik Vatarpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić, odgovorio je predsedniku republike Hrvatske Zoranu Milanoviću.

U pitanju je izjava na društvenim mrežama, predsednika Zorana Milanovića, u kojoj je spomenuo kako izgleda takmičenje u kome učestvuju Srbi i Hrvati, i kako je Hrvatska postala prvak sveta.

Predsednik VSS Viktor Jelenić se otvorenim pismom obratio predsedniku Hrvatske.

Da podsetimo, predsednik Milanović je izneo neprimeren komentar na račun Aleksandra Vučića.

Zoran Milanović, Vaterpolo, Izjava, Aleksandar Vučić, Vaterpolo reprezentacija Srbije
foto: Fejsbuk/printscreen

Pismo koje je objavljeno na zvaničnim stranicama Vaterpolo saveza Srbije, prenosimo u celosti:

- Poštovani predsedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću,

Povod mog obraćanja je Vaša izjava u kojoj pominjete rezultate vaterpolo reprezentacija naših država. Kao što znate rezultati u bilo kojoj sferi društva se ne posmatraju trenutno već najmanje u periodu od proteklih deset godina.

Vaterpolo je u Vašoj zemlji kao i u našoj jedan od najtrofejnijih sportova pa ću Vas podsetiti na rezultate od Olimpijskih igara u Sidneju 2000. do danas, uz podatak da smo od 2006. na sportskim terenima kao samostalna država.

Kao Državna zajednica Srbija i Crna Gora osvojene su na Olimpijskim igrama po jedna srebrna i bronzana medalja. Na prvenstvima sveta po jedno zlato, srebro i bronza i na Evropskim prvenstvima dve zlatne medalje.

Od maja 2006. vaterpolosti Srbije su na Olimpijskim igrama osvojili dve zlatne i dve bronzane medalje, Hrvatska je na istom takmičenju osvojila po jedno zlato i srebro. Na Svetskim prvenstvima Srbija ima dva zlata, po jedno srebro i bronzu a Hrvatska tri zlata, jedno srebro i tri bronze. Na Evropskim prvenstvima Srbija je osvojila pet zlatnih medalja,po jednu srebrnu i bronzanu, Hrvatska po dve zlatne i srebrne medalje i jednu bronzanu.

Od srpskih klubova Bečej, Partizan i Crvena zvezda su bili pobednici Lige šampiona, u Hrvatskoj je to tri puta bio Jug.

Kao što vidite srpski vaterpolo je ostvario vrhunske rezultate, najuspešnija smo vaterpolo nacija u svetu u ovom veku, u prednosti nad Hrvatskom i ostalim zemljama. Zbog toga Vaša izjava nije primerena i siguran sam da ni jedan vaterpolo funkcioner Vaše zemlje to ne bi izjavio. Naši sportski rivali i prijatelji izuzetno poštuju naše rezultate, baš kao što i mi poštujemo njihove.

Uostalom, selektor Hrvatske Ivica Tucak je moj veliki prijatelj još iz detinjstva. Predlažem Vam da ga pitate šta misli o srpskom vaterpolu

Verujem da sam Vam pomogao i nadam se da ćete se ubuduće, kada se poredite sa bilo kojim rezultatima Srbije bar malo raspitati.

S poštovanjem

Viktor Jelenić

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije

Bonus video:

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.