"Osećao sam se kao da neko s mene kida živo meso": Teška porodična tragedija selektora Hrvatske je nešto NAJBOLNIJE
Ivica Tucak, Foto: Starsport©

UŽASNO...

"Osećao sam se kao da neko s mene kida živo meso": Teška porodična tragedija selektora Hrvatske je nešto NAJBOLNIJE

Život mu se pretvorio u patnju

Objavljeno: 10:55h

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske je osvojila titulu prvaka sveta nakon što je slavila protiv selekcije Italije u finalu u Dohi.

Tako je selektor "barakuda" Ivica Tucak nastavio dominaciju i dodao još jedno u zlato u svoju trenersku arhivu.

Njegov život je nažalost obeležila teška porodična tragedija...

On je u junu 2005. godini izgubio ćerku koja je poginula pred njegovim očiam, pošto je doživela teške povrede kada je na nju pao automat sa igračkama u jednom kafiću u Šibeniku.

- To je isključivo moja priča, ne volim o tome da pričam. To je samo moja tragedija i tragedija moje supruge, naša zajednička. Zašto je to moralo tako da se dogodi i zašto na tako bizaran način, na to nema odgovora. Bilo je to jedno najlepše, najdivnije i najpametnije dete na svetu. Samo oni koji su tako nešto proživeli i znaju o čemu pričam. Osećao sam se kao da neko s mene kida živo meso. To je stanje takvog šoka u kojem čovek ne razume ništam buđenja nakon toga su bolna, nešto su najbolnije što čovek i može da doživi. Prošlo je dosta vremena, ali i dan danas to ne mogu da shvatim, zašto se to moralo tako odigrati - rekao je Tucak u jednom intervjuu za Jutarnji list.

Ivica Tucak
Ivica Tucakfoto: Starsport©

Nikada se neće opraviti od ove strašne tragedije.

- Vreme vas nauči da živite s tim. Kad vam neko kaže da rane prođu, to nije istina, to je laž. U vreme praznika je posebno teško. Osećam veliku prazniznu, sećam se nevinog i nedužnog deteta koje je zbog nečijeg nemara izgubilo život. Meni i mojoj supruzi ostaje večna uspomena na te godine provedene s njom. Rana nikad neće proći, njene slike su svuda po stanu, uspomene su tu, no, nekako sa svime naučite da živite. Znam da nije namerno, ali moje dete je ubijeno zbog nemara.

Zbog ove tragedije je Ivica Tucak i završio svoju profesionalnu karijeru vaterpoliste, ali je kao selektor sa reprezentacijom stigao do brojnih uspeha.

Bonus video:

02:06

ČUDA SE DEŠAVAJU: Priča o vaterpolo reprezentativki koja je pobedila rak koštane srži (KURIR TV)

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.