ANDRIJA PRLAINOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU! Srpska legenda brutalna: Nismo više ni zaslužili!
Andrija Prlainović, Foto: Dado Đilas

bio je surovo iskren

ANDRIJA PRLAINOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU! Srpska legenda brutalna: Nismo više ni zaslužili!

Nije se libio da kaže sve što misli

Objavljeno:

Legendarni srpski vaterpolista Andrija Prlainović, u kratkom intervju za hrtvatski "Indeks", analizirao je poraz ''delfina'' protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

Prlainović je istakao da je golman reprezentacije Marko Bijač, uticao na konačan rezultat meča, svojim sjajnim odbrana u bitnim trenucima.

Odbranio je dva peterca i nekoliko zicera, dok je sa druge strane, naš golman potpuno podbacio.

Andrija Prlainović
foto: Profimedia

- Golman Hrvatske Marko Bijač je napravio najveću razliku. Srbija je bila u većem delu susreta čak i bolji rival, ali nije uspela da napravi veću razliku i da se odvoji. Takođe, osim fenomenalnog Bijača, presudila je jako loša igra Srbije s igračem manje i loš dan golmana. Nema se tu šta previše filozofirati, s tri odbrane se jako teško prolazi četvrtfinale protiv protivnika koji je u najmanju ruku jednako kvalitetan. Da, jako čudna utakmica. Jako loše odbrane u prve dve četvrtine - istakao je Andrija.

Legenda smatra da je naveći problem bila odbrana Srbije.

- Čak i u nastavku, jako loše s obzirom na to da je ovo bio susret za polufinale. Na početku, jako loš igrač manje Hrvatske i Srbija se, dok je imala dobru realizaciju, mogla i morala odvojiti. Međutim, kako sam već rekao, ne možeš dobiti ovakvu utakmicu kad ti golman u trećoj četvrtini odbrani prvu loptu - rekao je Prlainović.

Primetio je da je falilo fokusa i koncentracije u ključnim momentima.

- Problem Srbije nije samo nedostatak kvaliteta. Ne postoji tim na svetu koji može da se plasira u polufinale sa tri odbrane. Istina, bilo je i šuteva koji su prošli jer odbrana nije bila pravilno postavljena. Sa ovakvom igrom u odbrani, bilo bi jako teško protiv ekipe koja je kvalitetno slabija od nas. U pojedinim trenucima bilo je previše dekoncentracije, a nedostajalo je i blokada u situacijama kada je Hrvatska imala igrača više - rekao je reprezentativac Srbije.

Za kraj je naglasio:

- Odbrana je do sada uvek bila najjači adut srpske reprezentacije. Na tome smo bazirali svoj uspeh, ali sada je druga priča. Sa ovakvom odbranom ne možemo se nadati ničemu više od ovoga. Kada smo osvajali medalje poslednjih decenija, uvek nam je nedostajalo da primimo golove. To je bila naša najveća snaga, a sada se to promenilo - zaključio je Andrija Prlainović.

Od odlaska Plainovića, Filipovića, Aleksića, Mitrovića... i ostalih iz zlatne generacije našeg vaterpola, Srbija nije osvojila medalju na velikim takmičenjima.

Bonus video:

03:39

Nikola Rađen pratio finalnu utakmicu na Olimpijadi sa decom iz vaterpolo kampa!

(Espreso/Index/ Prenela I.K)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.