ZASLUŽENO: Ivana Španović i Elzan Bibić najbolji u Srbiji!
Najbolji... Elzan Bibić i Ivana Španović, Foto: Starsport

odlučeno

ZASLUŽENO: Ivana Španović i Elzan Bibić najbolji u Srbiji!

Očekivano, priznanje je otišlo u njihove ruke

Objavljeno: 14:13h

Ivana Španović i Elzan Bibić izabrani su za najbolje atletičare Srbije u 2023. godini.

Na svečanosti Srpskog atletskog saveza (SAS) u prostorijama kompanije "Komtrejd" za najboljeg trenera proglašen je Goran Obradović, trener Ivane Španović, a najbolji klub je Vojvodina iz Novog Sada.

- Godina iza nas je najuspešnija u istoriji, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a ispred nas je još jedna vrlo zahtevna. Predstoji nam Svetsko prvensvo u krosu kojem smo domaćini, zatim dvoranski šampionat sveta u Glazgovu i Olimpijske igre u Parizu. Takođe, predstoji nam izgradnja Nacionalnog stadiona, jer smo se kandidovali za organizaciju šampionata Evrope 2028. godine - istakao je predsednik SAS Veselin Jevrosimović.

Direktor SAS Slobodan Branković dodao je da je atletika sport koja ima najbolju budućnost u našoj zemlji.

Ivana Španović
Ivana Španovićfoto: Starsport

- Imamo sjajne mlade atletičare, a to će se videti u Los Anđelesu 2028. godine, jer se za Pariz već zna ko su kandidati za medalje - rekao je Branković i dodao:

- To mnogima sad zvuči kao naučna fantastika, ali tako su mislili i kada smo najavljivali sjajne rezultate kao što je bio šampionat Evrope u Minhenu, gde smo osvojili četiri medalje.

Najbolji mlađi seniori su Emir Rovčanin (Polet) i Ivana Đurić (Crvena zvezda), a juniori Jovan Stranić (Vojvodina) i Angelina Topić (Top Jump).

Kod mlađih juniora to su Aldin Ćatović (Novi Pazar) i Mina Stanković (Pirot).

Strahinja Zdravković (Mladost Zemun) dobio je nagradu u konkurenciji pionira, a među pionirkama su nagrađene Tara Vučković (Crvena zvezda), Mina Mijatović (Borac) i Zarija Kaličanin (Top Jump).

Konačno, Matej Aleksić (Munje) izabran je za najboljeg mlađeg pionira, a u istoj kategoriji priznanje je dobila Anđela Cvetković (Vojvodina).

Bonus video:

00:06

Ivana Španović u teretani

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.