DECENIJU KASNIJE: Otkrivene 2 KOBNE GREŠKE koje su dovele do strašne NESREĆE na skijanju Mihaela Šumahera!
Mihael Šumaher, Foto: OLIVER MULTHAUP / AFP / Profimedia, Printscreen

sve se poklopilo

DECENIJU KASNIJE: Otkrivene 2 KOBNE GREŠKE koje su dovele do strašne NESREĆE na skijanju Mihaela Šumahera!

Pošto je Šumi bio iskusan skijaš, možemo samo pretpostaviti da nije mogao da odoli riziku, ali boli i drugi propust na koji on nije mogao da utiče

Objavljeno:

Ovog meseca, tačnije 29. decembra, biće obeleženo 10 godina od tragične skijaške nesreće Mihaela Šumahera.

Jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1 i sedmostruki šampion je tog kobnog dana, pet dana pre svog 45. rođendana, bio na odmoru sa porodicom u francuskim Alpima kada je tokom skijanja pao i udario glavom o kamen.

Posle indukovane kome u kojoj je bio 250 dana i nekoliko operacija, ostao je u vrlo teškom stanju, mada je ono slabo poznato javnosti jer ga porodica pažljivo čuva u tajnosti.

Nemački novinar Jens Gideon, u razgovoru za ARD, sada je otkrio dve greške koje su napravljene u vreme Šumaherove nesreće.

1 / 7 Foto: Profimedia

SNEG

Nakon razgovora sa instruktorom skijanja po imenu Andre, konstatovao je najpre da na zemlji nije bilo dovoljno snega. Zbog toga su uslovi bili opasni za skijanje. Nedostatak snega značio je da su stene bile izložene više nego obično i kao rezultat toga došlo je do tragedije.

- Tamo se ne ulazi na takav dan. Bilo je jasno da nema dovoljno snega - rekao je instruktor Gideonu.

Pošto je Šumi bio iskusan skijaš, možemo samo pretpostaviti da nije mogao da odoli riziku - adrenalin ga je uvek privlačio i posle F1 karijere.

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

BOLNICA

Gideon takođe kaže da je Mihael mogao brže da dobije lečenje da je odmah prebačen u specijalizovanu bolnicu u Grenoblu.

Šumaher je u početku bio pri svesti nakon nesreće i prebačen je u bolnicu u Mutijeru. Međutim, pošto je slavni automobilista ubrzo izgubio svest i počeo da se bori da diše, to je dovelo do toga da je prebačen u drugu medicinsku ustanovu, a da bi bilo mnogo bolje da je odmah poslat u Grenobl.

Andre kaže da je Šumi tamo mogao da stigne tri minuta ranije, a da su ta tri minuta mogla da promene sve.

S obzirom da je u početku bio pri svesti, čini se da je ozbiljnost njegovih povreda u početku bilo teško primetiti. Nažalost...

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

Deceniju kasnije, Šumaher živi daleko od očiju javnosti koja nagađa sve is svaašta o njegovom stanju, ali i porodici. Njegov menadžer, Zabine Kem, nada se da će predstojeći dokumentarac ARD-a verno predstaviti legendu.

- Ako sportista uspe da njegovo ime bude gotovo sinonim za sport kojim se bavi, onda više nije moguće razdvojiti to dvoje. Neko čuje Mihaelovo ime i odmah pomisli na 'Formulu 1'. To su postigli samo velikani. Na kraju krajeva, Mihael personifikuje Formulu 1.

Kem se takođe nada da će dokumentarni film pokazati i ljudsku stranu Šumahera.

- On je uvek čuvao sve u sebi. Njegova borbenost, radna etika, potreba za harmonijom, ali i čvrstina i tvrdoglavost, a ponekad i nemilosrdnost, sve ovo stvara veoma posebnu mešavinu, za koju verujem da je osnova za fascinaciju koju on stvara.

Korina Šumaher, Mihael Šumaher
foto: EPA/ Oliver Multhaup

U međuvremenu, govoreći nedavno, Rob Smedli, bivši lični inženjer Šumahera u Ferariju, otkrio je svoju neposrednu reakciju nakon što je saznao za tragičnu nesreću Nemca.

- Bio sam kod kuće i imao telefonski poziv sa Felipeom Masom - rekao je on za Dejli Star.

- Rekao je, 'E, Majkl je imao nesreću na skijanju'. Rekao sam, ’Au, okej, da li se povredio?‘ On je odgovorio: ’Ne verujem. Samo sam čuo da je imao nesreću na skijanju'.

- Ja sam mislio da je slomio nogu ili nešto slično. Kada su vesti počele da se provlače, da je to mnogo ozbiljnije od toga, sve što smo mogli da uradimo, i možemo sada, jeste da se nadamo i da se molimo za njega - rekao je Smedli.

Mihael Šumaher 3. januara puni 55 godina.

(Espreso/gbnews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.