'IDEMO NA SVETSKO' - OVO ZA NJIH ZNAČI BEG OD BEDE: Kamerunke pobegle da ne rade za $70 mesečno!
Rukometašice Kameruna, Foto: EPA/ADAM IHSE

nestale

'IDEMO NA SVETSKO' - OVO ZA NJIH ZNAČI BEG OD BEDE: Kamerunke pobegle da ne rade za $70 mesečno!

Kao što je već uobičajeno za sportiste reprezentacija Kube, mnogih Afrikanaca i drugih siromašnih zemalja, oni sport pre svega koriste kao način da pobegnu od siromaštva

Objavljeno:

Rukometašice Srbije su ekspresno završile učešće na Svetskom prvenstvu u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj i vraćaju se kući posle druge grupne faze.

Isto bi trebalo da važi za reprezentaciju Kameruna koja ima sva tri poraza u grupi I, ali rukometašice ove afričke države nisu ni stigle u Skandinaviju u kompletnom sastavu.

Kao što je već uobičajeno za sportiste reprezentacija Kube, mnogih Afrikanaca i drugih siromašnih zemalja, oni sport pre svega koriste kao način da pobegnu od bede.

Kada izbore plasman na neko Svetsko prvenstvo, naročito ako se igra u razvijenoj zemlji, a to je uglavnom slučaj, uvek se nađe neka grupica koja tokom takmičenja nestane.

Tako su sada Bendikte Manja Ambasa i Marijan Batamag su nestale tokom boravka u trening kampu reprezentacije u Francuskoj pred početak Svetskog prvenstva.

- Video sam izveštaje da su dve igračice nestale. Savez je prokomentarisao stvar i rekao da su pokušali da pripaze na tim, ali nisu oni krivi što su njih dve nestale zajedno sa svojim stvarima - rekla je kamerunska novinarka Leokadija Bongben u intervjuu za "GoHandball".

Ovo nije ni prvi put da baš kamerunske igračice ili igrači koriste veliki turnir da pobegnu iz zemlje. Slična situacija se dogodila i na Svetskom prvenstvu pre dve godine u Španiji. Tada je pet igračica nestalo. - Verujemo da bi ovo mogla biti prilika da dođu do mesta gde će biti cenjeni. Uslovi ovde u Kamerunu nisu najbolji. Sportistkinje pronalaze bolji način života. Još uvek postoje dispariteti u platama u zemlji. Ako žena ode na takav turnir, šta će joj preostati kada se vrati? Naći posao za mladu ženu u Kamerunu nije lako, a rade za 70 dolara mesečno - dodaje novinarka iz Kameruna.

Bonus video:

01:41

EVAKUISANA SRPSKA RUKOMETAŠICA: Prvo sam čula sirene, a onda: BRZO, BRZO, DOLE U PODRUM! Bilo je sve gore, a u skloništu JEZIVO!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.