SVE OČI UPRTE U BEOGRAD: Počinje Evropsko prvenstvo u tekvondou za pionire i kadete
Beograd će biti domaćin za najbolje mlade tekvondo takmičere, Foto: Tekvondo Asocijacija Srbije

spektakl

SVE OČI UPRTE U BEOGRAD: Počinje Evropsko prvenstvo u tekvondou za pionire i kadete

Naša zemlja spremna da ugosti najbolje evropske sportiste u popularnoj boričakoj veštini

Objavljeno: 18:45h

Beograd i Srbija biće domaćini Evropskog prvenstva u tekvondou za pionire i kadete.

Ono će biti održano u čuvenoj i kultnoj Hali Sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu od 19. do 22. oktobra.

U naš glavni grad stići će preko 400 takmičara iz 39 evropskih zemalja, što ovo prvenstvo čini najmasovnijim međunarodnim tekvondo takmičenjem održanom na teritoriji Srbije.

Organizato ovog spektakularnog takmičenja je Tekvondo Asocijacija Srbije koja na ovaj način želi da pruži priliku mladim i talentovanim sportistima da pokažu sve svoje veštine i talenat, ali i da se takmiče i razmenjuju neprocenljiva iskustva sa svojim drugarima iz Evrope.

Značaj ove manifestacije ne ogleda se samo u sportskim dostignućima, već i u oblikovanju mladih kao odgovornih i disciplinovanih pojedinaca. Ove vrednosti nesumnjivo će služiti kao osnova za njihov lični i profesionalni razvoj u budućnosti.

Osim toga, uloga volontera je od ključnog značaja za uspešno vođenje ovakvih velikih takmičenja. Gotovo 100 volontera koji će biti angažovani na različitim zadacima čine nezamenjiv deo organizacije. Njihov doprinos omogućava da događaj funkcioniše besprekorno i pruža nezaboravno iskustvo svim učesnicima.

Konačno, kao nacija, imamo razloga da budemo ponosni na ovo prvenstvo, jer ne samo da predstavlja vrhunski sportski događaj, već i potvrdu našeg angažovanja u razvoju mladih talenata koji će jednog dana, poput Milice Mandić ili Tijane Bogdanović, biti nosioci naših sportskih uspeha na najvišem nivou.

Evropsko prvenstvo je više od takmičenja; to je prilika za oblikovanje budućnosti sporta i stvaranje trajnih veza između mladih sportista iz različitih delova Evrope. Upravo zbog toga, očekujemo uzbuđujuće mečeve, inspirativne trenutke i prijateljske susrete koji će obeležiti ova četiri dinamična sportska dana.

Bonus video:

02:39

Milica Mandić otvorila dušu: Živela u petočlanoj porodici u 40 kvadrata

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.