TUGA DO NEBA: Bivša rukometašica i olimpijka (41) umrla posle borbe sa opakom bolešću!
Eleni Potari iz igračkih dana, Foto: EPA/Hans Klaus Techt

nacija u žalosti

TUGA DO NEBA: Bivša rukometašica i olimpijka (41) umrla posle borbe sa opakom bolešću!

Vrhunac karijere su joj bile OI u domovini 2004. godine

Objavljeno:

Tužna vest stiže iz Grčke. Nekadašnja reprezentativka ove zemlje i učesnica Olimpijskih igara u domovini, u Atini 2004. godine, Eleni Potari, preminula je u 42. godini života.

Potari je bila rukometašica koja je imala dugu i trofejnu karijeru. Igrala je na poziciji levog krila, a osvojila je i brojna individualna priznanja.

Eleni je počela karijeru u Aris Nikijasu, a potom je igrala u Ormi Patrasu, OFN Joniji, Anagenisi Bajronu i GAS Kamateru.

Učestvovala je sa ženskom reprezentacijom Grčke na Mediteranskim igrama u Tunisu (2001), Almeriji (2005) i Balkanskim igrama u Turskoj 2004. gde je osvojila bronzanu medalju.

Eleni Potari
foto: EPA/Hans Klaus Techt

Poslednjih godina Eleni je patila od zdravstvenih problema, sa kojima se uvek suočavala hrabro i preterano dostojanstveno. Bila je borac za život i po tome će ostati upamćena.

Iskreno saučešće njenom narodu izražavaju predsednik Kostas Gandis, članovi Upravnog odbora OCHE, prvi potpredsednik Grčkog olimpijskog komiteta Stelios Angeloudis, osoblje i pres služba Federacije.

- Rukometni savez Grčke sa dubokom tugom objavljuje smrt Eleni Potari u dobi od samo 41 godine.

Bonus video:

01:30

NAJBOLJA ODBOJKAŠICA TRAGIČAR PROTIV TURSKE Anđus o uspesima Srbije: Ovo je bio ključan momenat finala, promašila zicer!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.