FERSTAPEN ODUVAO KONKURENCIJU: Red Bul već odbranio titulu, 6. put su šampioni konstruktora!
Maks Ferstapen slavi titulu sa ekipom Red Bula, Foto: Xavi Bonilla / Panoramic / Profimedia

vn japana

FERSTAPEN ODUVAO KONKURENCIJU: Red Bul već odbranio titulu, 6. put su šampioni konstruktora!

Oskar Pjastri je ostvario prvi podijum u F1 karijeri

Objavljeno:

Maks Ferstapen, vozač Red Bula, pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana, uvećao prednost u generalnom plasmanu i doneo svojoj ekipi novu titulu u šampionatu konstruktora.

Dvostruki uzastopni svetski šampion krenuo je sa pol pozicije i sigurnom vožnjom ostvario je 13. pobedu u sezoni, a 48. u karijeri. On je osvojio i dodatni bod za najbrži krug na Suzuki.

Drugo mesto zauzeo je vozač Meklarena Lando Noris, a treći je bio njegov timski kolega Oskar Pjastri, što je njegov prvi plasman na F1 pobedničko postolje u karijeriu.

Vozač Ferarija Šarl Lekler zauzeo je četvrto mesto, peti je bio vozač Luis Hamilton u Mercedesu, a šesti vozač Ferarija Karlos Sajnc, pobednik prošlonedeljne trke u Singapuru, jedine u ovoj sezoni u kojoj nije trijumfovao Red Bul.

Sedmo mesto zauzeo je Džordž Rasel iz Mercedesa, osmi je bio Fernando Alonso iz Aston Martina, a bodove su još osvojili vozači Alpina Pjer Gasli i Esteban Okon.

Red Bul je osvojio drugu uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora, ukupno šestu. "Crveni bik" ima 623 boda, ispred Mercedesa koji ima 305 i Ferarija sa 285 bodova.

U konkurenciji vozača, Ferstapen je ubedljivo prvi sa 400 bodova, ispred timskog kolege Peresa sa 223 i na korak je od osvajanja treće uzastopne titule.

Naredna trka u šampionatu na programu je 8. oktobra za Veliku nagradu Katara.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.