"DELFINI" SE MUČILI PA ZGAZILI DOMAĆINA: Srbija zakazala četvrtfinale SP sa Italijom!
Strahinja Rašović, Foto: EPA/Franck Robichon

sp u vaterpolu

"DELFINI" SE MUČILI PA ZGAZILI DOMAĆINA: Srbija zakazala četvrtfinale SP sa Italijom!

Utakmicu je prelomilo pet uzastopnih golova vaterpolista Srbije za vođstvo 13:7

Objavljeno:

Vaterpolo reprezentacija Srbije je u osmini finala Svetskog prvenstva u Fukuoki pobedila Japan sa 16:10.

Kao i protiv Crne Gore u poslednjem meču grupne faze, "Delfini" su loše otvorili meč i pali u zaostatak 0:2, a moglo je biti i 0:3 ali je Inaba pogodio stativu pri izvođenju peterca.

Strahinja Rašović je golom sa igračem više pokrenuo Srbiju, da bi onda sjajnim golom sa velike daljine kaznio golmana domaćih koji je izašao "visoko" da pokrene kontru. Vuk Milojević je doneo preokret, ali su Japanci izjednačili za kraj prve četvrtine.

Nikola Jakšić je vratio prednost Srbiji na startu druge deonice, da bi Inaba svojim trećim golom izjednačio. Upisao se onda u strelce i Nemanja Ubović, ali nije potrajala ni ova prednost "Delfina" - 5:5. Rašović je iz penala doneo novu (6:5), da bi onda usledilo zatišje u poslednjih četiri i po minuta i nije bilo golova do poluvremena.

Japanci su izjednačili na samom početku treće četvrtine, ali je onda Marko Radulović sa dva brza gola doneo konačno malo osetniju prednost srpskim vaterpolistima.

Marko Radulović
Marko Radulovićfoto: EPA/Franck Robichon

Japan je potom iskoristio dva igrača više i smanjio preko Suzukija. Ubović je brzo vratio +2, da bi posle tajm-auta, Đorđe Lazić doneo 10:7, a Vladimir Mišović je sjajno branio u tim trenucima.

Đorđe Vučinić je definitivno slomio domaćina golom za 11:7. Četvrti uzastopni gol Srbije, a svoj treći u ovoj deonici, dao je Radulović. Radomir Drašović je na svoj rođendan za kraj treće četvrtine dao gol za ubedljivih 13:7.

Adači je prekinuo seriju izabranika Uroša Stevanovića golom Adačija - 13:8. Drugim golom na meču uzvratio je Lazić. Na golu Srbije je odličan sad bio iskusni Branislav Mitrović i odbranio je penal Suzukiju.

Jakišić je povećao na 15:8. Date je smanjio, a onda Mitrović odbranio još jedan peterac, sada Adačiju. Sjajnim lobom pod prečku Drašović je povećao na 16:9 da bi Vatanabe postavio konačan rezultat.

Srbija će u četvrtfinalu sa Italijom igrati u utorak 25. jula od 10.30.

Bonus video:

00:22

Belgija je prvak Evrope

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.