BRAVO: Rukometna reprezentacija Srbije osvojila BRONZANU medalju na Svetskom prvenstvu gluvih!
Rukometna reprezentacija gluvih, Foto: Promo

svaka čast

BRAVO: Rukometna reprezentacija Srbije osvojila BRONZANU medalju na Svetskom prvenstvu gluvih!

Treća medalja sa velikih takmičenja

Objavljeno:

Srpska rukometna reprezentacija gluvih osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu gluvih u rukometu u Kopenhagenu, u Danskoj.

Svetsko prvenstvo gluvih u rukometu počelo je svečanim otvaranjem 3. jula i tajalo je do 15. jula 2023. godine u Kopenhagenu, u Danskoj. Na svetskom prvenstvu gluvih pored naše selekcije našle su se i selekcije Hrvatske, Nemačke, Danske, Turske, Kenije, Kameruna…

U polufinalnoj utakmici, naša rukometna reprezentacija sastala se sa selekcijom Hrvatske. Shodno tome da je i više nego očigledno bilo da je selekcija Hrvatske što se tiče fonda igrača, finansijskih mogućnosti i priprema u trajanju od čak 2 meseca dosta ispred nas, stručni štab je doneo odluku da i ovaj put zaigraju naši mladi novi reprezentativci, dok je cilj bio da se prva postava oporavi od povreda. Polufinalni meč završen je rezultatom 30:13 u korist selekcije Hrvatske, a naša pobeda je ta da je naš najmlađi član reprezentacije Ognjen Oberknežev proglašen za igrača utakmice. Što je pokazatelj dobrog sistema i načina rada, da se prate i mlađe kategorije, koji će u bliskoj budućnosti nastaviti da donose velike rezultate za našu zemlju.

1 / 5 Foto: Promo

Kako je u drugom polufinalnom meču selekcija Nemačke pobedila selekciju Turske, u meču za bronzu protiv naše selekcije igrala je Turska u subotu, 15. jula 2023. godine. Nakon bronze na Evropskom prvenstvu gluvih u Hrvatskoj 2021. godine, zatim na Olimpijskim igrama gluvih u Brazilu 2022. godine, srpska reprezentacija zaokružila je i bronzu sa svetskog prvenstva gluvih u Danskoj pobedivši selekciju Turske rezultatom 29:20, dok je naš golman Vladimir Tepavac proglašen za igrača meča.

Iz reprezentacije su se zahvalili na podršci:

- Posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu sporta Srbije, Ministru Zoranu Gajiću i Sportskom savezu Srbije, predsedniku Davoru Štefaneku na podršci koju pružaju u cilju razvoja sporta gluvih u Srbiji, tehničkom direktoru rukometne reprezentacije Vojislavu Maleševiću, predsednici Rukometnog saveza Srbije, Mileni Delić koja bezrezervno pruža podršku rukometnoj reprezentaciji gluvih Srbije, koji su se takođe pobrinuli da izgledamo dostojno, kao i druge reprezentacije, Sportskom centru Jezero Kikinda, kao i gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču, Draganu Pecarskom i Dejanu Pudaru koji su nam omogućili oficijalne pripreme pred sam odlazak na svetsko prvenstvo, takođe i kompaniju Unit koja nam je omogućila da imamo najkvalitetnije dresove.

Rukometna reprezentacija gluvih
foto: Promo

Bronzanu rukometnu reprezentaciju gluvih činili su: Tepavac Vladimir, Duraković Admir, Tomićević Đorđe, Nikolić Božidar, Stojković Aleksandar, Stojković Uroš, Mićanović Radovan, Ćalić Miroslav, Muradić Alen, Oberknežev Ognjen, Matić Zlatko, Suvajdžić Milan, Rokić Danijel, Milanović Nemanja, Tenić Srđan i trener Kukić Željko.

Bonus video:

04:04

PONAŠANJE SUDIJA JE ZA OSUDU! Teniski analitičar: JEDNA STVAR se NIKAD u istoriji nije čula iz publike i to BAŠ KAD NOVAK SERVIRA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.