DOBAR ŽREB ZA RUKOMETAŠICE SRBIJE! I selektor zadovoljan - "Imali smo sreće" (FOTO)
Selektor Uroš Bregar i rukometašice Srbije, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

SVETSKO PRVENSTVO

DOBAR ŽREB ZA RUKOMETAŠICE SRBIJE! I selektor zadovoljan - "Imali smo sreće" (FOTO)

Izabranice Uroša Bregara utakmice će igrati u danskom Herningu na takmičenju koje startuje 29. novembra, a završava se 17. decembra

Objavljeno:

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u E grupi Svetskog prvenstva koje se održava u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj

Izabranice Uroša Bregara za rivale su dobile jednog od domaćina, Dansku uz Rumuniju i Čile, a igraće u Herningu (Danska).

Najbolje tri selekcije nastavljaju dalje takmičenje koje se igra od 29. novembra do 17. decembra, a utiske posle žreba izneo je i selektor Uroš Bregar.

- Moram da kažem da smo imali sreće kada smo izvukli Čile, a da smo izbegli timove poput Islanda i Austrije. Tom utakmicom ćemo tražiti prolaz u drugi krug - rekao je Bregar.

Rukometašice Srbije
Rukometašice Srbijefoto: EPA/Antonio Bat

Danska je, objektivno, najjači tim u grupi.

- Dobili smo domaćina, iskreno ja to najviše volim jer će nas gledati veliki broj publike. Danska je igrala finale poslednjeg Evropskog prvenstva i apsolutni je favorit u grupi. Poslednjih nekoliko godina igra zaista vrhunski - istakao je Bregar.

Uroš Bregar
Uroš Bregarfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

I Rumunija je u prednosti u odnosu na Srbiju.

- Rumunija je na prethodnom EP igrala veoma dobro i bila nadomak ulaska u polufinale. Ona dosta ulaže i organizacijom juniorskog EP veruju selekciji koja već daje nekoliko seniorskih reprezentativki. Rumunija je kao i mi počela sa podmlađivanjem tima - poručio je Bregar.

Uroš Bregar
Uroš Bregarfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Cilj se zna: prolaz u drugu fazu takmičenja. I sasvim je dostupan.

- Primarno je da sa novom reprezentacijom prođemo grupu i da odigramo minimum šest utakmica što će nam biti veliko iskustvo i u kvalifikacijama za odlazak na EP 2024. godine - zaključio je Bregar.

Bonus video:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.