PROPALI PREGOVORI: Selektor ne preuzima Partizan!
Navijači Partizana, Foto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

"GROBARI" SE DŽABE NADALI

PROPALI PREGOVORI: Selektor ne preuzima Partizan!

Napisi o potpisanom trogodišnjem ugovoru nisu bili tačni

Objavljeno: 12:15h

Iako je pre pola meseca najavljen kao rešenje za mesto trenera Partizana, a onda je Mozzartsport preneo da je potpisao trogodišnji ugovor, selektor Srbije ipak neće preuzeti crno-bele.

Toni Đerona, koji je već tri godine selektor rukometaša Srbije, u aprilu je smenjen sa mesta šefa stručnog štaba francuskog Šartra.

Kao novi klub je izvesno viđen Partizan i očekivalo se da bude predstavljen posle današnje sednice Izborne skupštine na stadionu Partizana kad bude izabran novi predsednik Skupštine i Upravnog odbora.

Ipak, specijalizovani riukometni portal "Balkan Handball" prenosi da do dogovora između dve strane nije nije došlo.

Kako stoji u tekstu, u jednom trenutku se prenosila informacija (Mozzartsport-a) o ugovoru na tri sezone kada pregovori nisu ni bili u toku, što dovodi do zaključka da Đerona nije ni bio toliko blizu Partizana koliko se stekao utisak u jednom trenutku.

Toni Đerona
foto: Starsport©

Tome je doprinela i izjava predsednik RK Partizan, Željka Perkunića.

- Postoje velike šanse da Toni Đerona postane trener Partizana, ali moram da kažem da još nije potpisao. Pregovori su još u toku. Ono što je nama najvažnije, njemu se sviđa naš plan da u prvom redu razvijamo igrače, da okosnicu čine mladi domaći igrači, koji će biti sadašnjost i budućnost reprezentacije. To je ono sa čim se i on slaže i to nam daje za pravo da verujemo da ćemo uspešno završiti pregovore i da ćemo uskoro moći da kažemo da je Đerona trener Partizana - rekao je Perkunić.

Sam Đerona je bio uzdržaniji:

- Partizan ima mlad tim, uradio je veoma dobar posao ove sezone, završio na drugoj poziciji. Postoje veoma interesantni igrači sa kojima bi bilo zanimljivo da se radi. Dosadašnji trener razvio ih je za ovu sezonu, sezonu i po, radio je veoma dobro s njima. Čestitke na tome. Videćemo šta će da se desi - rekao je nedavno Italijan.

Đerona ima još godinu i po dana ugovor sa Rukometnim savezom Srbije i fokusiran je na nastup na EHF EURO 2024 i borbu za olimpijske kvalifikacije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.