RED BUL SE ŠALI SA KONKURENCIJOM: Ferstapen pokorio i Majami!
Maks Ferstapen ponovo dominantan, Foto: Jared C. Tilton / Getty images / Profimedia

DOMINACIJA, TOTALNA

RED BUL SE ŠALI SA KONKURENCIJOM: Ferstapen pokorio i Majami!

Kada izuzmemo trku u Bakuu na svakoj ove sezone smo na pobedničkom postolju videli Maksa Ferstapena, Serhija Peresa i Fernanda Alonsa

Objavljeno: 23:22h

Red Bul je ubedjlivo pobedio na trci za VN Majamija..

Staza u Majamiju je prvi put vožena 2022. godine, a i tada je slavio Maks Ferstapen samo dosta manje dominantno nego ove godine.

Kada izuzmemo trku u Bakuu na svakoj ove sezone smo na pobedničkom postolju videli Maksa Ferstapena, Serhija Peresa i Fernanda Alonsa.

Dakle, u Majamiju je pobednik Maks Ferstapen, Peres je drugi, treći Alonso, pa slede Rasel, Sajns, Hamilton, Lekler, Gasli, Okon i deseti je Kevin Magnusen.

Treba istaći da je sa 13. pozicije startovao Luis Hamilton i da je njegova pozicija broj šest fantastičan rezultat. Maks Ferstapen je imao deveto startno mesto i bez većih problema vozio trku u Majamiju, pa zasluženo slavio.

Njegov timski kolega je imao pol poziciju, bio sjajan i sve dok mu Maks nije zapretio bio apsolutno siguran na prvom mestu. Hamilton je čak pružio šansu Džordžu Raselu da ga obiđe i ima bolju poziciju, što nismo baš navikli od Mercedesa.

Treba istaći da se Feraria još jednom mučio, da je Karlos Sajns dobio i kaznu od pet sekundi nakon agresivnog ulaska u boks, a interesantno je da ove sezone prvi put nismo imali vozilo bezbednosti.

Čista trka, dominantna po Red Bul i na kraju iste nije ni bilo euforije već su dva vozača smireno prošla kroz cilj i poslala poruku čelnicima, a na kraju se rukovali uz širok osmeh.

Videli smo i proslavu Fernanda Alonsa koji je po četvrti put u sezoni došao do podijuma.

05:30

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.