"SVAKI METAK KOJI OPALIM STVARA MI MUČNINU..." Ivana Maksimović se oglasila posle tragedije (VIDEO)
Ivana Maksimović, Foto: Promo

"Mučni dani, mučni treninzi"

"SVAKI METAK KOJI OPALIM STVARA MI MUČNINU..." Ivana Maksimović se oglasila posle tragedije (VIDEO)

Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, napisala je između ostalog streljačica

Objavljeno:

Streljačica Ivana Maksimović oglasila se na društvenim mrežama povodom tragedije koja se u sredu dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar."

Dečak (13) je u toku dana ubio osmoro učenika i čuvara, a teško je ranio još šestoro dece i nastavnicu istorije.

Vračar
foto: Espreso

- Mučni dani, mučni treninzi... Zemlja se okreće, život se nastavlja. Ali, svaki metak koji opalim stvara mučninu u stomaku. Zašto je dete od 13 godina vežbalo na vatrenom oružju? Zašto je dete imalo pristup tatinom pištolju? - upitala se Ivana u snimku.

- Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, da niko ne zna gde je, jer šta ako uđe provalnik, a ti ne možeš da se odbraniš... Vatreno oružje nije za decu, nije igra! Streljaštvom deca počinju da se bave u tom periodu, ali isključivo u streljanama gde se dađa vazdušnim oružjem, uvek uz nadzor trenera i adekvatnu obuku - navela je Ivana.

- Iako bih volela da moja deca upoznaju streljaštvo, možda i da se bave time, za sve postoji vreme i mesto, i oružje shodno godinama. Čak i ako dete pokazuje sklonost ka ovom sportu, a nema dovoljno godina... Tu su puške na metkiće, puške na laser, itd. Deca su naše ogledalo, deca stiču hobije gledajući nas, ili ono što im ponudimo. To neka nam je uvek na pameti, kao i da je vaspitanje i sigurnost dece u našim rukama - zaključila je Ivana.

Bonus video:

00:18

U Nišu zapaljeno stotine sveća

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.