"MOGU DA STOJIM NA NOGAMA, UZ POMOĆ..." Pojavio se Šumaherov lažni intervju zbog koga ćete pobesneti
Mihael Šumaher, Foto: Profimedia

skandal

"MOGU DA STOJIM NA NOGAMA, UZ POMOĆ..." Pojavio se Šumaherov lažni intervju zbog koga ćete pobesneti

Nemački medij se poigrao sa porodicom Šumaher, ali i sa zdravim razumom

Objavljeno: 17:05h

Legendarni šampion Formule 1 Mihael Šumaher je pre više od 10 godina doživeo nesreću na skijanju, a od tada samo sporadično dobijamo nove informacije o njemu.

Nije poznato u kakvom stanju se nalazi, a jedini čovek koji ga posećuje van porodice je njegov veliki prijatelj Žan Tod.

Supruga Korina podnosi najveći teret i odlučila je da čuva privatnost do krajnjih granica, međutim, uvek se nađu nove glasine, neproverene informacije...

Mihael Šumaher
Mihael Šumaherfoto: EPA/Valdrin Xhemaj

Nemački mediji često i spekulišu i pokušavaju da naprave senzaciju od bilo čega vezanog za Šumahera, a jedan medij, časopis "Die aktuelle", koji je namenjen uglavnom ženskoj populaciji, otišao je korak dalje u pravljenju tabloidne senzacije.

Oni su uradili lažni intervju sa Šumaherom, i to tako što je umesto Šumahera odgovore davala veštačka inteligencija, "Chatgpt", koji je ovih dana posebno popularan.

Oni su ovaj lažni intervju objavili na naslovnoj strani uz navodnu ekskluzivu da je u pitanju intervju sa legendarnim vozačem.

Tek na kraju teksta napomenuli su da je umesto Šumahera odgovore davao "četbot", a odgovori su postali predmet žestokih kritika, jer je tu "Šumaher odgovarao" kako može da stoji uz pomoć najbližih na nogama, ali da bez podrške porodice ne bi preživeo toliko teških godina.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.