BURAN POČETAK ŠAMPIONATA: Trijumf Banjaje ostao u senci velikog udesa! (VIDEO/FOTO)
Mark Markez i Migel Oliveira posle velikog udesa u Portugaliji, Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

MOTO GP

BURAN POČETAK ŠAMPIONATA: Trijumf Banjaje ostao u senci velikog udesa! (VIDEO/FOTO)

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Argentine

Objavljeno: 21:23h

Italijan Frančesko Banjaja, aktuelni šampion Moto GP karavana, pobednik je prve trke u novoj sezoni šampionata voženoj u Portugaliji, na stazi Algarve, koja je protekla u senci incidenta već u trećem krugu u režiji Marka Markeza.

Španac je preagresivno pokušao da preuzme bolju poziciju na ulasku u krivinu, pritom je zakačio Horhea Martina, izgubio kontrolu nad motociklom i silovito udario u Portugalca Migela Oliveiru i isključio ga iz dalje trke.

Markez je takođe ispao sa staze, završio je trku bez posledica za razliku od Oliveire je završio u bolnici. Srećom, tamo mu je samo konstatovana kontuzija i ogrebotine na desnoj nozi. Većinska portugalska publika je zvižducima za Španca najbolje pokazala šta misli o ovom nesmotrenom potezu višestrukog šampiona.

Pogledajte trenutak Markezovog udara u rivala koji je nalegao u krivini. Praktično ga je točkom udario u nogu.

Na drugom mestu današnje trke završio je Maverik Vinjales, dok je treći stepenik pobedničkog postolja pripao Marku Becekiju.

Italijan je nakon istorijske pobede u sprint trci u subotu vodio na stazi Algarve od drugog kruga u nedelju, a na startu je poveo Migel Oliveira. Na kraju je najveća drama viđena u borbi za poziciju broj 4, na kojoj je završio Žoan Zarko. Aleks Markes je trku završio na petom mestu, a prvih 10 kompletirali su Bred Binder, Džek Miler, Fabio Kvartararo, Aleš Espargaro i Aleks Rins.

Moto GP šampionat nastavlja se trkom za Veliku nagradu Argentine koja je na programu 2. aprila.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.