POSLE SVETSKOG, I EVROPSKO PRVENSTVO U BEOGRADU: Glavni grad Srbije će opet biti prestonica boksa!
Boks, Foto: Profimedia

lepo

POSLE SVETSKOG, I EVROPSKO PRVENSTVO U BEOGRADU: Glavni grad Srbije će opet biti prestonica boksa!

Za Evropsko prvenstvo imaćemo posebnu podršku

Objavljeno:

Evropski šampionat u boksu 2024. godine održaće se u Beogradu, odlučila je Evropska bokserska konfederacija (EUBC).

Najbolji bokseri i bokserke Starog kontinenta nadmetaće se u glavnom gradu, u Štark areni, u februaru 2024, a predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin rekao je Tanjugu da je ovo još jedno priznanje, nakon odlične organizacije Svetskog prvenstva 2021. godine.

- Dobili smo poverenje da organizujemo spektakl u novom formatu, sa svim elementima 21. veka i da pokažemo ponovo da je Beograd sportski grad, a Srbija zemlja 21. veka - izjavio je Borovčanin.

Šampionat Evrope biće idealna prilika i da srpski bokseri, pred domaćom publikom, osvoje što više medalja.

- Sigurno smo svi okrenuti ka tome, naša škola boksa proteklih par godina radi kako treba, naši bokseri donosili su medalje sa svih kadetskih juniorskih i omladinskih šampionata, a sada su kandidati da osvoje medalju, a zašto da neko ne bude i prvak Evrope. Imamo Saru Ćirković, Rastka Simića, Memića, Ametovića, tu se Agejev, Mirončikov, Abasov, Dragana Jovanović. Imamo sve preduslove za vrhunski rezultat - ističe prvi čovek srpskog boksa.

Posle perfektne organizacije šampionata sveta, kao i drugih takmičenja i brojnih komplimenata sa najvišeg nivoa, Borovčanin je uveren da će organizacija prvenstva Evrope biti još bolja.

- Verujem u još veći spektakl, uz podršku koju svih ovih godina imamo od predsednika Aleksandra Vučića uspeli smo da napravimo sve te događaje i da se pozicioniramo u svetu kao selekcija kojoj niko ne želi na megdan, postali smo "loš žreb" za druge. Imamo sve uslove za trening, za sve što je potrebno da se napreduje -

Za Evropsko prvenstvo imaćemo posebnu podršku, ne samo da bismo napravili veliki spektakl, nego i da bi posle takmičenja u Srbiji ostalo mnogo džakova, ringova, svega što je potrebno za rad naših boksera, naglašava Borovčanin.

- Šampionat Evrope je mnogo više od onoga što je sam događaj. U maju kreće izgradnja Nacionalnog trening centra, imaćemo odlične uslove, kako bi u narednih deceniju ili dve naši bokseri mogli samo da napreduju. Ove godine počinju kvalifikacije za Olimpijske igre, duboko verujem u naše boksere i bokserke da će izboriti kvalifikacione norme i dostojanstveno predtavljati Srbiju u Parizu - poručio je Borovčanin.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.