OPAKA BOLEST MU ODNELA BRATA (22), A SAD JE OSTAO BEZ SINČIĆA: Strašne tragedije pogodile poznatog hrvatskog asa!
Marijo Možnik, Foto: PASCAL GUYOT / AFP / Profimedia

PARA SRCE

OPAKA BOLEST MU ODNELA BRATA (22), A SAD JE OSTAO BEZ SINČIĆA: Strašne tragedije pogodile poznatog hrvatskog asa!

Marijo ima i kćerkicu Miu koju je dobio sa suprugom Marijom a porodica oplakuje odlazak malenog Matea

Objavljeno:

Hrvatski istaknuti gimnastičar Marijo Možnik u utorak je na društvenim mrežama je objavio najtužniju vest: preminuo mu je jednogodišnji sin Mateo.

- Naš maleni Mateo je 18. 2. zaspao i nije se probudio... Hvala svima na podršci koju nam dajete u ovim najtežim trenucima - poručio je gimnastičar i predsednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Inače, Marijo ima i kćerkicu Miu koju je dobio sa suprugom Marijom koju je oženio oktobra 2018.

Par trenutno u privatnosti svog doma oplakuje ovaj neopisiv gubitak, ali ovo nije jedina tragedija koja je zadesila Možnika. Bol preranog gubitka drage mu osobe nije mu stran jer mu je brat Darijo preminuo u 22. godini zbog fibroze srčanog mišića te je njemu tokom karijere Marijo posvetio sve svoje sportske uspehe.

Marijo je trofejni gimnastičar, član kluba ZTD ‘Hrvatski sokol’ iz Zagreba. Možnik je 2014. osvojio prvu pojedinačnu medalju za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u gimnastici, a 2015. je postao evropski prvak na vratilu.

Od 2020. godine obavlja dužnost predsednika Hrvatskog gimnastičkog saveza.Svoje je uspehe posvećivao bratu Dariju koji je preminuo u 22. godini zbog fibroze srčanog mišića.

Sa 183 cm visine i 80 kg težine jedan je od najviših i najtežih gimnastičara na svetu, a 2011. godine postao je prvi gimnastičar kog sponzoriše Red Bul. Poslednji nastup kao sportista imao je na Svetskom kupu u Osijeku 2017. godine.

(Espreso/Sport life)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.