"MIKI, ZAŠTO SI TO URADIO?" Tragična smrt bivšeg reprezentativca (47), oca petoro dece!
Mikloš Lendvaj, Foto: Facebook/Endre Szanto

užas

"MIKI, ZAŠTO SI TO URADIO?" Tragična smrt bivšeg reprezentativca (47), oca petoro dece!

"Bio si ratnik. Srce mi je danas slomljeno. Miki, dragi moj prijatelju, Bog s tobom"

Objavljeno:

Mikloš Lendvaj (47), bivši fudbaler Bordoa, Ferencvaroša i reprezentativac Mađarske, tragično je preminuo u ponedeljak, potvrdio je njegov prvi i poslednji klub, Zalaegerseg (ZTE).

Informaciju je potvrdio Peter Božik, bivši fudbalerov trener, koji je svojevremeno radio kao kapiten mađarske reprezentacije.

Mikloš Lendvai je rođen u Zalaegersegu, tamo je započeo karijeru, a 1996. se preselio u Francusku, u Bordo. Odatle je njegov put vodio u Švajcarsku (Lugano), a zatim se vratio kući u Ferencvaroš na jednu sezonu.

Igrao je zatim fudbal u Belgiji od 1999. do 2004. godine, navjiše ga pamte u Šarlroi, a onda se nakon jedne sezone na Kipru vratio u Mađarsku i igrao u Đer ETO, ZTE i Šopron. Najavio je povlačenje u januaru 2008. navodeći zdravstvene i porodične razloge.

U reprezentaciji Mađarske je od 1996. do 2004. godine nastupio na 23 utakmice. Neumorni vezista je odigrao ukupno 129 utakmica u NB I, mađarskoj prvoj ligi.

Po završetku karijere radio je kao trener u Šopronu i Andrašidi, a u Zalaegersegu se prvo zaposlio u omladinskom timu, zatim od septembra 2013. do juna 2014. godine, a od novembra 2014. do juna 2015. rukovodio je seniorskim timom.

Nedavno, 2016. godine, bio je trener FK Heviz u prvoligašu okruga Zala i osvojio titulu, da bi se narednih godina udaljio od fudbala, pa je, prema intervjuu Nemzetiju, počeo da radi u tastovoj kompaniji u poslovima vezanim za građevinsku industriju.

Sudeći po objavi bivšeg saigrača iz Ferencvaroša i prijatelja, Ota Vinčea, Lendvaj je digao ruku na sebe.

- Miki, zašto si to uradio? Uvek si se pokazivao kao jak... Prvi put smo se sreli kada smo imali 12 godina. Svuda si mi bio cimer. Bio si ratnik. Srce mi je danas slomljeno. Miki, dragi moj PRIJATELJU, Bog s tobom - napisao je Vinče na svojoj Instagram stranici.

Mikloš Lendvaj je iza sebe ostavio petoro dece.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.