CRNE VESTI IZ TURSKE: Ugašeno 16 života, pronađena TELA MLADIH ODBOJKAŠA, TUGA DO NEBA!
Zemljotres u Turskoj, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

UŽAS

CRNE VESTI IZ TURSKE: Ugašeno 16 života, pronađena TELA MLADIH ODBOJKAŠA, TUGA DO NEBA!

Prvih 72 sata posle potresa stručnjaci smatraju ključnim za pronalaženje preživelih ispod ruševina

Objavljeno: 15:11h

Iz sata u sat iz Turske i Sirije stižu sve crne vesti kada je u pitanju broj poginulih tokom razornih zemljotresa koji su pogodili ove dve zemlje, a među stradalima je mnogo i sportista.

Prethodnih dana naslušali smo se tragičnih vesti iz zemljotresom pogođenih predela, gde je živote izgubio i veliki broj dece.

Danas je premijer severnog Kipra saopštio javnosti novu užasnu vest, o pogobiji 16 članova jednog školskog odbojkaškog tima iz ove zemlje, koji je u trenutku tragičnih događaja boravio u Turskoj.

U sedmospratnom hotelu “Isijas”, koji se srušio u zemljotresu, odsele su muške i ženske odbojkaške ekipe koledža "Famagusta" čija ekpedicija je brojala 39 članova.

Vatrogasci u Turskoj, Zemljotres, Turska, Vatrogasci
foto: MUP

Četiri osobe su same izašle iz ruševina odmah nakon zemljotresa, ali nažalost dobar deo članova timova ostali su zatrpani nakon potresa.

- Došli smo do tela još četvoro naše dece u grupi TRSK tokom operacija potrage i spasavanja koje su sprovedene u ruševinama hotela "Isias". Ovim gubitkom, broj građana Severnog Kipra u Adijamanu porastao je na 16 - piše u saopštenju Predsedništva Severnog Kipra.

Na raščišćavanju ruševina i spasavanju života učestvuje i spasilački tim sa Severnog Kipra, čiji tim brojih 170 osoba.

Prvih 72 sata posle zemljotresa stručnjaci smatraju ključnim za pronalaženje preživelih ispod ruševina, te je jasno da vremena sada već ponestaje za mnoge unesrećene.

Više od 90 odsto preživelih spaseno je u roku od tri dana od katastrofe.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.