NASTAVLJA SE SUKOB HRVATA I DANCA: Takvo ponašanje odavno nije bilo viđeno!
Duel Danske i Hrvatske, Foto: EPA/ Johan Nilsson

SVAŠTA SE DEŠAVALO

NASTAVLJA SE SUKOB HRVATA I DANCA: Takvo ponašanje odavno nije bilo viđeno!

Nikad u karijeri nisam prošao nešto ovakvo iako je ponekad znalo biti poprilično divlje

Objavljeno:

Rukometni spektakl između Hrvatske i Danske (32:32) ostao je u senci sukoba dvojice igrača.

Meč je obeležio duel Domagoja Duvnjaka i Matijasa Gidsela koji je podigao veliku prašinu u javnosti.

Naime, nakon jednog grubog starta Duvnjaka na samom početku utakmice, Gidsel je ostao na parketu pa su u teren odmah utrčali fizioterapeut i lekar.

Duvnjak se odmah izvinio, a kada mu je pružio ruku, Gidsel je to odbio, uveren da ga je Duvnjak namerno pokušao povrediti.

- Nikad u karijeri nisam prošao nešto ovakvo iako je ponekad znalo biti poprilično divlje. Znate, ovo nije prvi put da sam u takvoj situaciji s njim, on to radi svesno. To nije rukomet, bio je to udarac šakom u glavu! Hrvatima su dopuštene neke divlje stvari - rekao je Gidsel.

S druge strane, Gidselovo odbijanje ruke je naljutilo neke rukometne legende sa ovih prostora.

- Utakmica je bila predivna, bolju nismo mogli poželeti, ali sve mi je uspeo pokvariti onaj Gidsel. Taj mali miš uništio mi je utakmicu. Ruku ti pruža Domagoj Duvnjak, jedan od najvećih u istoriji, a ti, jadniče jadni, ne želiš prihvatiti izvinjenje. Ne zanima me kakav je igrač i je li bio MVP ovoga ili onoga, nikad taj miš neće biti ni senka Duvnjaka. Ovo je rukomet, grub i kontaktni sport, nakon faula ti sportski prilazi legenda, a ti mu odbijaš dati ruku. Srami se, balavče jedan, ima da tu ruku ne pereš mesec dana kad ti je Duvnjak pruža. Hajde da je to napravio nekome od mojih Iranaca, bez da potcenjujem Irance, ali tako je postupio prema legendi rukometa. Bolje da vam ne kažem kako bi se proveo neko od mojih igrača da je to uradio - rekao je Veselin Vujović.

Slično je reagovao i Petar Metličić.

- Takvo ponašanje nisam dugo video. Duvnjak je za njega gospodin, izvinjava mu se, tako da Gidsel ti za mene nikada nećeš biti veliki igrač. Dobio je batina, dobiće još - rekao je Metličić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.