ZANIMLJIVA SITUACIJA NA AO: Čak 16 učesnika 3. kola dolazi iz iste zemlje, a među njima se možda nalazi i šampion
Sebastijan Korda, Foto: EPA/Matt Turner

interesantno

ZANIMLJIVA SITUACIJA NA AO: Čak 16 učesnika 3. kola dolazi iz iste zemlje, a među njima se možda nalazi i šampion

Od ovih osam u 1/16 finala, dvojica su samo nosioci, Korda i Tiafo

Objavljeno: 10:40h

Strahovita ispadanja videli smo već do trećeg kola Australijan Opena i to je nešto što, svakako, prija Novaku Đokoviću, ali je promakla činjenica da jedna zemlja ima čak polovinu od ostalih učesnika u Melburnu.

U pitanju su Sjedinjene Američke Države.

Šta god bilo dalje kroz žreb, jasno je da je sistem izbacio sjajnu generaciju i da su velike šanse da u dogledno vreme izbaci i pravog šampiona.

Početak godine i beton - ništa bolje za Amerikance koji su uspeli da se kao osice sakupe u jednoj seči favorita i da naprave prilično dosta šansi za napad na titulu već na Australijan Openu.

U treće kolo ušli su Mekenzi Mekdonald, Frensis Tiafo, Sebastijan Korda, Ben Šelton, Džej Džej Vulf, Majkl Mo, Tomi Pol i Dženson Bruksbi.

Najmanje od ovih osam videćemo dvojicu u osmini finala, jer četvorica igraju međusobno, ali su ukazali na sebe i skrenuli pažnju na novi talas koji je već prisutan.

Možda on neće biti tu kada dođe sezona šljake ili će biti u manjem obimu zbog same škole američkog tenisa i praktikovanja betona, ali svakako ćemo na Vimbldonu, a pogotovo na US Openu videti njihovu punu snagu.

Od ovih osam u 1/16 finala, dvojica su samo nosioci, Korda i Tiafo, ali i oni su tek na 16. i 29. poziciji. Neman sumnje da će se dosta toga promeniti do Rolan Garosa.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.