SRBIJA POTOPILA SVETSKOG ŠAMPIONA! "Delfini" ponovo pobeđuju, selektor ZADOVOLJAN!
Vaterpolisti Srbije, Foto: VSS

BRAVO, MOMCI!

SRBIJA POTOPILA SVETSKOG ŠAMPIONA! "Delfini" ponovo pobeđuju, selektor ZADOVOLJAN!

Posle dva poraza, konačno pobeda za srpske vaterpoliste

Objavljeno: 10:10h

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je prošle noći na turniru u Dalasu selekciju Španije sa 14:12 (2:1, 4:2, 6:5, 2:4).

Posle dva poraza, od selekcije SAD i Španije, izabranici selektora Uroša Stevanovića upisali su prvi trijumf na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama.

Po tri gola za Srbiju su postigli Vasilije Martinović i Radomir Drašović, dok su Nikola Jakšić i Nemanja Ubović postigli po dva. U redovima Španije najbolji je bio Alvaro Granados sa tri postignuta gola.

Srbija je bila bolji rival na ovom meču, posebno u odbrani gde je prednjačio Branislav Mitrović koji je sa 62 odsto uspešnosti, praćen brojnim blokovima, doneo sigurnost u napadu.

- Sve ide svojim tokom. Ono što smo očekivali dobili smo. Bilo je dobrih stvari i u porazima u prve dve utakmice. Pravimo iskorak, ali je nama najvažnije da vidimo mane kako bismo ih ispravili i bili bolji u budućnosti - rekao je selektor Uroš Stevanović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Kapiten Branislav Mitrović je rekao da je pobeda bila bitna kao "reakcija na prva dva poraza".

Uroš Stevanović
Uroš Stevanovićfoto: Starsport©

- Od Amerikanaca smo glatko izgubili, protiv Španije smo imali dobijen meč i zato je važno što smo u trećoj utakmici slavili. Ovo je nova ekipa, novi selektor, uhodavamo se i možemo da budemo zadovoljni - rekao je Mitrović.

Nikola Jakšić, koji je odigrao 150. utakmicu za reprezentaciju, naveo je da je njegova ekipa imala male padove u igri, ali je istakao da je to "sada normalno".

- Dobro smo igrali, mada smo im dozvolili da se vrate posle našeg vođstva od četiri razlike. Sigurno je da možemo bolje. Ova ekipa se nikada ne predaje i verujem da ćemo u poslednjoj utakmici protiv SAD biti još bolji - rekao je on.

U noći između ponedeljka i utorka, utakmicom protiv SAD Srbija će završiti takmičenje na turniru u Dalasu. Do sada, Španija ima dve pobede i poraz, SAD pobedu i poraz, a Srbija pobedu i dva poraza.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.