ŠUMAHEROVA ŽENA POD LUPOM: Čovek kojem je Mihael bio kao sin ju je OPTUŽIVAO da LAŽE 9 GODINA
Korina i Mihael Šumaher, Foto: EPA/J.L.Cereijido

prozivke je ne dotiču

ŠUMAHEROVA ŽENA POD LUPOM: Čovek kojem je Mihael bio kao sin ju je OPTUŽIVAO da LAŽE 9 GODINA

Portparol porodice je Korinino ponašanje objašnjavao željom da se Šumiju obezbedi neophodni mir, ali brojni navijači pa i prijatelji nisu zadovoljni odgovorom

Objavljeno: 12:31h

U četvrtak 29. decembra biće punih devet godina od teške nesreće na skijanju koja je Mihaela Šumahera ostavila najpre u komi pa prikovanog za krevet, praktično nemogućnog da reaguje, ali svesnog depavanja oko sebe, kako su pojedinci u međuvremenu izveštavali.

Teško je reći kakvo je tačno stanje sedmostrukog šampiona Formule 1 i jedne od najvećih ikona sporta jer još od tada traje i prozivanje njegove supruge Korine Šumaher da ga skriva od očiju javnosti.

Portparol porodice je to objašnjavao željom da se Šumiju obezbedi neophodni mir, ali brojni navijači pa i prijatelji nisu zadovoljni odgovorom.

1 / 5 Foto: EPA/ Oliver Multhaup

Legendarni Šumacher zadobio je udarac u glavu prilikom skijanja u francuskim Alpima 29. decembra 2013. godine nakon čega je dva puta operisan te stavljen u indukovanu komu iz koje se probudio 2014. pa je prebačen na kućnu negu.

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

U avgustu ove godine supruga Korina se prvi put oglasila o voljenom suprugu emotivnim rečima. Prisustovala je ceremoniji na kojoj je Šumi dobio nagradu za civilnu čast od države Nemačke.

Korinu je posebno pogodio govor Žana Toda, bivšeg vozača i nekadašnjeg prvog čoveka Ferarija, za koji je Mihael osvojio pet uzstopnih titula. Tada je primila i nagradu u njegovo ime.

1 / 11 Foto: Profimedia

- Nedostaje mi Mihael svaki dan, ali ne samo meni. Nedostaje deci, porodici, svom ocu, svima. Svima nam fali, a on je tu... - rekla je tada Korina.

- Drugačiji je, ali tu je i to nam daje snagu. Pokušavamo da nastavimo da živimo dalje kao porodica, što bi on i hteo. Uvek nas je štitio, a sad štitimo mi njega. Mihael je ovde, a nama je jako važno da on ima što veći nivo privatnosti i mir - dodala je.

Ipak, Korina sve ove godine trpi pritisak javnosti. Bivši Šumaherov menadžer Vili Veber s njom godinama vodi borbe te ju je optužio da već devet godina laže o Mihaelovu stanju.

1 / 6 Foto: EPA/Sacha Steinbach

- Stotinu puta pokušao sam da kontaktiram njegovu suprugu, ali nije se javila. Zvao sam Žana Toda da ga pitam treba li da odem u bolnicu, ali rekao mi je da je prerano. Nazvao sam sledeći dan, ali niko se nije javio i još sam ljut zbog toga. Pokušali su da me maknu i stalno su mi govorili da je prerano, a sada je već prekasno. Prošlo je devet godina - započeo je.

- Mogu da razumem situaciju isto kao što sam uvek činio sve kako bi zaštitio njegov privatni život. Ali od tada samo slušam laži od njih. Bio mi je kao sin. Čak me i danas boli kad moram da pričam o tome - zaključio je Veber.

Inače, Mihael i Korina u braku su od 1995. godine. Kad su se upoznali on je tek započinjao svoju karijeru, a ona je bila nepoznata 22-godišnja devojka, koju je na Ferarijevu zabavu doveo tadašnji dečko, takođe njemački automobilistički as Hajnc-Harald Frencen. Imali su ozbiljnu vezu, ali susret s Mihaelom bio je fatalan za istu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Korina je vrlo brzo raskinula s Frencenom i više ništa nije stajalo na putu njenoj sreći sa Šumaherom. Zajedno imaju dvoje dece, kćerku Đina-Mariju i sina Mika koji je krenuo očevim stopama i postao vozač Formule 1, a sledeće sezone će biti test vozač u ekipi Mercedesa u kojoj je Šumi završio karijeru.

Tokom božićnih praznika Mik je objavio fotografiju gde je zagrljen s majkom i sestrom, a mnogi su naravno primietili da nedostaje Mihael pa su ponovo krenula šuškanja o njegovom stanju.

Porodica Šumaher živi na imanju u Švajcarskoj, a njihova vila ima podzemnu garažu i čak vlastitu benzinsku pumpu. Poseduju i ranč s konjima jer je Korina inače jahačica i aktivistkinja za prava životinja. Učestvovala je na nekoliko takmičenja u jahanju i 2010. osvojila Evropsko prvenstvo u jednom stilu jahanja, a i kći Đina-Marija ide majčinim stopama.

Krajem prošle godine izašao je dugo čekani dokumentarac o životu Mihaela Šumahera u kom su prikazani dosad neviđeni snimci.

- Živimo zajedno u svom domu, odrađujemo terapije, činimo sve da Mihael bude bolje i da oseti solidarnost naše porodice. Nedostaje mi onaj Mihael svaki dan i ne samo meni, nedostaje deci, porodici, svome ocu, svima koji ga okružuju. Ali Mihael je tu, drugačiji, ali je tu i to nam svima daje snage - rekla je Korina u dokumentarcu.

(Espreso/Sportlife)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.