Srpski atletičar će ostvariti san: Karijeru završava u Beogradu!
Foto: Saša Pavlić Koky

cilj ostvaren

Srpski atletičar će ostvariti san: Karijeru završava u Beogradu!

Goran Nava je uspeo da izbori normu za učešće na Evropskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u našoj zemlji
Objavljeno: 13:54h

Međutim, to nije sve od srpskih atletičara, jer je rekorder u bacanju kugle u dvorani, Asmir Kolašinac u sredu je nastupio na međunarodnom takmičenju u Potsdamu. On je imao pravo na samo četiri hica, a najdalji mu je bio 20.56 metara, što je bilo dovoljno za peto mesto.

foto: Reuters

Kolašinac je sezonu otvorio na Prvenstvu države sa hicem od 20.61 metar, a do Evropskog atletskog prvenstva u dvorani, bacaće još na dva takmičenja: drugom “Serbian open indoor meetingu” koji će se održati 18.februara, i na Balkanijadi 25.februara u Kombank areni.

- Ambijent i publika su zaista bili sjajni. Ovde su se nalazili uglavnom svi moji rivali koji će biti i u Beogradu od 3. do 5.marta. Nažalost takmičenje nije bilo standardno, nego je sistem eliminacija bio takav, da ukoliko prestupiš ili baciš manje nego takmičar pre tebe, ne bacaš dalje. Ja sam imao prava na četiri hica, a takmičenje je trajalo dva i po sata -rekao je Kolašinac.

foto: Fonet

Prvo mesto zauzeo je Nemac David Štorl sa 21.37 metara, drugo mesto Čeh Tomaš Stanek sa rezultatom 21.30 metar, a treće mesto Poljak Kondar Bukovjecki sa 20.69 metara.

BONUS VIDEO: Merili smo decibele na Večitom košarkaškom derbiju, a ovo je rezultat koji smo dobili!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.