NOVO ZLATO ZA SRBIJU: Nadica Božanić je PRVAK SVETA - u finalu jača od olimpijske vicešampionke!
Nadica Božanič, Foto: EPA/Francisco Guasco

bravo!

NOVO ZLATO ZA SRBIJU: Nadica Božanić je PRVAK SVETA - u finalu jača od olimpijske vicešampionke!

Božanić je kadetska šampionka Evrope i juniorska svetska šampionka, a ima i srebro sa Olimpijskih igara mladih 2018. godine

Objavljeno:

Mlada srpska reprezentativka u tekvondou Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u meksičkoj Gvadalahari.

Dvadesetjednogodišnja članica TKD kluba Galeb u finalu kategorije do 73 kilograma savladala je Korejku Da Bin 2:0 (12:8, 9:3), koja je prošle godine stigla u finalu Olimpijskih igara poražena od Milice Mandić.

Božanić je rođena 2001. godine, nekadašnja je kadetska šampionka Evrope i juniorska svetska šampionka, a ima i srebro sa Olimpijskih igara mladih 2018. godine.

Njeno zlato je rekordna peta medalja na šampionatu sveta, nakon što su prethodno do odličja došli Mahdi Hodabahši (zlato), Aleksandra Perišić (srebro) i Tijana Bogdanović i Stefan Takov (bronze).

Poslednjeg dana Svetskog prvenstva, Srbija će imati još jednog predstavnika. U najlakšoj ženskoj kategoriji, do 46 kilograma, nastupiće Lana Komnenović, koja će u šesnaestini finala na megdan Azerbejdžanki Minaji Akbarovoj.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.