ZBOG SRPKINJE JE PREŠAO POLA SVETA: "Još jednu Tanju teško mogu da nađem!" Sada 'TERMINATOR' osvaja ZLATA za Srbiju
Istopila Terminatora: Tanja Tanacković i Mahdi Hodabahši, Foto: Instagram/@missy_tanja_

filmska priča

ZBOG SRPKINJE JE PREŠAO POLA SVETA: "Još jednu Tanju teško mogu da nađem!" Sada 'TERMINATOR' osvaja ZLATA za Srbiju

Momenat kad su njega upoznali, ja mislim da ga je cela porodica obožavala - kaže Tanja za svog šampiona

Objavljeno: 09:33h

Sjajne vesti stigle su jutros za Srbiju iz meksičke Gvadalahare gde su Mahdi Hodabahši i Aleksandra Perišić osvojili zlatnu i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u tekvondou.

Hodabahšiju (31) je ovo druga medalja za Srbiju na velikim takmičenjima, nakon što je prošle godine osvojio evropsko srebro u Sofiji. A kao predstavnik Irana, bio je šampion sveta 2015. godine.

Mahdi Hodabahši
foto: EPA/Francisco Guasco

Kako je Mahdi došao u Srbiju i uzeo naše državljanstvo?

Mahdi Hodabahši je bio svetski prvak u tekvondou i jedan od najboljih boraca u svojoj zemlji, Iranu. Na Azijskim igrama 2014. izborio se za zlatnu medalju, a isti uspeh je ponovio i na Svetskom prvenstvu 2015. Zbog sjajnih nastupa, Mahdi je dobio nadimak "Terminator".

A onda je prešao hiljade kilometara da bi stigao u Srbiju i postao član naše tekvondo reprezentacije. Razlog je bio jedan, ali najjači mogući - ljubav.

Mahdi Hodabahši
foto: EPA/Francisco Guasco

Mahdija je očarala naša bivša tekvondistkinja Tanja Tanacković, sada Tanacković Hodabahši.

- Tanju sam upoznao 2013. u letnjem kampu tekvondo kluba "Galeb" u Vrnjačkoj Banji i tad smo, nekako spontano, ušli u vezu. Prvi put kad smo sparingovali zajedno, izvela je moj omiljeni potez u tekvondou i odmah me osvojila. U tom trenutku znao sam samo nekoliko reči na engleskom, pa smo se sporazumevali preko internet prevodioca. Napišem nešto na persijskom i pokažem joj prevod na engleskom. Bilo je jako teško, ali sam se potrudio da naučim engleski kako bismo mogli da razgovaramo normalno - počinje svoju ljubavnu priču mladi Iranac.

Komunikaciju su Tanja i Mahdi rešili, ali su distanca i profesionalne obaveze bili ogromni problemi zbog kojih je njihova veza ispaštala, ali je ipak opstala. Zbog velike udaljenosti i poteškoća oko dobijanja viza, sastajali su se u Istanbulu, koji je postao njihov “grad za susret”. A onda, u jednom momentu su raskinuli na godinu i po dana.

- Često sam bio na takmičenjima i bilo je veoma teško održavati vezu sa Tanjom i viđati je. Ali svakog dana smo se čuli preko video poziva, non- stop smo razmenjivali poruke. Nedostajali smo jedno drugom, ali čim bismo uspeli da izdvojimo slobodno vreme, odlazili smo u Istanbul da se vidimo. Kako je bilo veoma teško dobiti vize za Srbiju i Iran, to je bio naš grad za susret, na pola puta od naše dve zemlje - ispričao je Mahdi za Telegraf, a Tanja (36) dodala:

- Dok je on bio na vrhuncu karijere, ja sam završavala sa tekvondoom i počinjala da radim. To je izazivalo veliki jaz između nas, zbog čega smo se i rastali na godinu i po dana. Ali, veoma je teško nastaviti dalje, kad znate da je neko koga volite tamo negde na drugom kraju sveta.

Mahdi koji je tek bio na vrhuncu, je odlučio da spakuje kofere i preseli se u Beograd.

- Svoju tekvondo karijeru mogu da nastavim bilo gde na svetu, a još jednu Tanju teško da mogu da nađem - poručio je Iranac.

- Srpske tekvondiste i trenera Dragana Jovića sam poznavao dugi niz godina, pa sam znao da Srbija ima odličan tim. Dali su mi otvorenu priliku da nastavim karijeru ovde i uz podršku moje porodice i razumevanje trenera u Iranu to sam i uradio - objašnjava on.

Razlike u naciji i veri ovom paru nikad nisu predstavljale problem. I Tanjini i Mahdijevi roditelji, prihvatili su njihovu ljubav bez dileme. Prvi susret Iranca sa porodicom Tanacković prošao je bolje nego što su očekivali.

- Mehdi je vrlo poseban. I ne zato što ja to govorim, nego zato što on ima jednu neverovatnu energiju. I toliko je šarmantan i pozitivan i jako mu je teško odoleti u bilo kakvom smislu. Stalno se smeje, stalno širi tu neku pozitivnu energiju, tako da nije bilo sumnje da li će moji da ga vole ili ne. Niti su ikad imali problem sa tim da li je on iz ove zemlje, one zemlje, ili bilo šta. Momenat kad su njega upoznali, ja mislim da ga je cela porodica obožavala. I naravno, kad on dolazi, kuva se za njega, ne kuva se za mene, nego se kuva ono što on voli - ispričala Tanja.

Romansa Hodabahšija i Tanacković krunisana je 2019. godine kada su izgovorili sudbonosno "da" i vezali se zauvek jedno za drugo. Svadba je bila intimna, u krugu porodice i najbližih prijatelja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.