HRVAT U BORBI ZA PRVAKA SVETA! "Životinja" Hrgović prvi izazivač Oleksandra Usika!
Filip Hrgović, Foto: Profimedia

sudar neporaženih

HRVAT U BORBI ZA PRVAKA SVETA! "Životinja" Hrgović prvi izazivač Oleksandra Usika!

Istu priliku u prošlosti je imao Željko Mavrović, ali ga je 1998. godine zaustavio čuveni Lenoks Luis

Objavljeno:

Hrvatski bokser Filip Hrgović (30) imat će priliku da postane prvak sveta u teškoj kategoriji jer je postao obavezni izazivač po IBF verziji aktuelnog šampiona Ukrajinca Oleksandra Usika!

Organizacija IBF obavestila je tim Oleksandra Usika da je Filip Hrgović zvanično izazivač i naredila je ovu borbu kao narednu za velikog šampiona.

- Potvrđeno. 'El Animal' Filip Hrgović je naredni izazivač Oleksandra Usika za titulu prvaka sveta teške kategorije - potvrdila je organizacija Zauerland koja predstavlja Hrgovića, a zatim je to učinio i najmoćniji menadžer današnjice Edi Hern.

Tako će "Životinja" imati šansu da postane prvak sveta, a ovo je svakako ogroman uspeh za hrvatski boks.

Istu priliku u prošlosti je imao Željko Mavrović, ali ga je 1998. godine u borbi za WBC titulu zaustavio jedan od najboljih svih vremena, čuveni Lenoks Luis.

Hrgović bi u duelu s Usikom sigurno bio autsajder. Ukrajinac je trenutno svetski broj jedan i čovek koji drži četiri od pet glavnih teškaških pojaseva.

1 / 9 Foto: EPA/STR

Nedostaje mu samo WBC titula koja je u vlasništvu Tajsona Fjurija. Borba za apsolutnog prvaka sveta kojom bi neko konačno ujedinio sve titule još od Luisa 2002, najavljivala se za 2023. godinu, ali očigledno je da će Usik morati prvo protiv Hrgovića.

El Animal je u profesionalnoj karijeri još neporažen. Dobio je svih 15 borbi od čega 12 nokautom. I ukrajinska mašina Usik, poznat ppo nadimku "Mačka", još je neporažen u profi karijeri. Ima skor 20-0, a dva puta je uništio Entonija Džošuu i tako se dokopao pojaseva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.