ANGELINI IZMAKLA NAGRADA! Zvezda u usponu dolazi iz Grčke! (FOTO)
Angelina Topić, Foto: Starsport

ŠTETA!

ANGELINI IZMAKLA NAGRADA! Zvezda u usponu dolazi iz Grčke! (FOTO)

Kada su u pitanju najbolji atletičari, nagradu su podelili Mondo Duplantis i Jakob Ingebrigsten, dok je kod dama najbolje bila Femke Bol

Objavljeno: 02:31h

Srpska atletičarka Angelina Topić našla se u finalnom izboru nagrade koja se dodeljuje zvezdama u usponu, ali do nje ipak nije došla.

Priznanje je otišlo u ruke grčke predstavnice, 19-godišnje Eline Cengko koja je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju. U muškoj konkurenciji je ova nagrada pripala Mikolasu Alekni takođe "zlatnom" sa pomenute kontinentalne smotre.

U konkurenciji seniora, za najbolje atletičare proglašeni su Armand Duplantis, švedski reprezentativac, i Jakob Ingerbritsen iz Norveške, rekorder na 1.500 metara, dok je za najbolju atletičarku proglašena Femke Bol iz Holandije.

Na ceremoniji koja se održavala u Talinu su prvi put dodeljene nagrade za trenere, a iste su otišle u ruke Kade Delić-Selimović iz Bosne i Hercegovine i Heiko Vat iz Estonije.

Nahuel Karabana, takmičar iz Andore, je dobio nagradu za fer-plej. Karabana je tokom kvalifikacione trke Evropskog prvenstva na 3.000 metara stiplčez zastao kako bi pomogao drugom atletičaru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.