NAMETNULI SU NAM PRITISAK! Selektor Santareli EMOTIVAN posle zlata: Još ne shvatam šta smo uradili (VIDEO/FOTO)
Selektor Danijele Santareli, Foto: Profimedia

NAJBOLJE NA PLANETI

NAMETNULI SU NAM PRITISAK! Selektor Santareli EMOTIVAN posle zlata: Još ne shvatam šta smo uradili (VIDEO/FOTO)

Italijanski stručnjak vodio žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije do odbrane zvanja šampiona sveta i to bez poraza na 12 utakmica

Objavljeno:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila jeBrazil sa 3:0 u finalu Svetskog prvenstva i tako odbranila titulu!

Izabranice Danijelea Santarelija dolaze u nedelju u Beograd, imaće doček na čuvenom balkonu, a jedna od igračica je prekinula i medeni mesec kako bi bila deo ekipe.

Slavlje svetskih šampionski sa peharom
Slavlje svetskih šampionski sa peharomfoto: EPA/Sander Koning

Italijanski stručnjak došao je posle dve decenije Zorana Terzića na klupi, a prvo je govorio o pritisku.

- Kad smo došli na turnir svi su nam nametnuli pritisak, govorili kako moramo da uzmemo još jedan pehar, znamo koliko je zahtevno. Sve vreme smo bili na zemlji, pokazali ispravan stav i zato sam veoma srećan. Pogotovo što smo u finalu savladali jedan od najboljih timova sveta - rekao je Santareli.

Njegove izabranice osvojile su svetsku krunu sa svih 12 pobeda, a od toga čak devet utakmica završeno je sa maksimalnih 3:0.

- Ovog leta smo dobili nekoliko izvanrednih ekipe. Zato sam ponosan na sve. E, to je neverovatno. Pričali su da nam je prva grupa laka, da je u drugoj fazi takođe laka, ali nismo čitali šta pišu novinari, nego smo prionuli na rad, poštovali svakog protivnika, proučavali karakterisitke rivala, znajući da je prvi sledeći najvažniji i to je rezultiralo slavljem. Još ne shvatam šta smo uradili. Možda ću tek za neki dan - istakao je Italijan.

Slavlje selektora i pomoćnika
Slavlje selektora i pomoćnikafoto: Printscreen/Twitter/volleyballworld

Mladi strateg govorio je i o Tijani Bošković, kapitenu i najboljoj odbojkašici na svetu.

- Nestvarna je Tijana Bošković! Tihi lider. Ujedno veliki radnik. Prvi deo leta sam je oslobodio obaveza, znajući da će nas, ako bude odmorna, gurati napred na Prvenstvu sveta i ispostavilo se da je ta odluka bila dobra. Svi mi pričaju da Boškovićeva nije igrala ovako prošle godine. Možda ima do toga kakav su posao odradili naši kondicioni treneri - poručio je Danijele.

Nezaustavljiva Tijana Bošković
Nezaustavljiva Tijana Boškovićfoto: EPA/Sander Koning

Ponovio je da je znao da trofej neće menjati vlasnika.

- Rekao sam im, čim je svanula, da je subota lep dan, a da može da postane nezaboravan. U očima sam im video pobedu. Bio sam siguran da će trijumfovati. Čestitke devojkama. Nestvarno šta je uradile, kao i članovima stručnog štaba, svakodnevno posvećenim krajnjem cilju. Hvala i OS Srbije, jer su mi verovali, kao i igračicama - podvukao je aktuelni trener Koneljana.

Radost posle osvojenog poena na utakmici Srbije i Brazila
Radost posle osvojenog poena na utakmici Srbije i Brazilafoto: EPA/Sander Koning

U njegovoj kući biće duplog slavlja jer je supruga Monika De Đenaro osvojila bronzu sa Italijom pobedivši Ameriku u susretu za treće mesto.

- Znam da je srećna zbog mog uspeha. Zadovoljan sam i ja što je završila turnir, takođe, sa medaljom. Uvek je bitno doneti kući odličje. Slavile su Italijanke na Prvenstvu Evrope, bile najbolje u Ligi nacija, ne mogu svaki put da osvoje. Ovo je naš trenutak - zaključio je Santareli.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.