TUGA, UMRO MIOSLAV ČORBIĆ!
Mioslav Čorbić, Foto: Printscreen/Studio B

LOŠA VEST

TUGA, UMRO MIOSLAV ČORBIĆ!

Čorbić je jedan od pionira čuvenih radio prenosa koje je Studio B realizovao mnogo pre drugih medija

Objavljeno:

Poznati sportski novinar Mioslav Čorbić preminuo je u Beogradu u 60. godini.

Mioslav Čorbić rođen je u Ušću kod Kraljeva 1963. godine. Posle završenih studija novinarstva na FPN, Čorba, kako su ga kolege i sagovornici zvali, došao je 1988. godine na Studio B gde je započeo bogatu novinarsku karijeru prvo na radiju, a potom i na televiziji.

Čorbić je jedan od pionira čuvenih radio prenosa koje je Studio B realizovao mnogo pre drugih medija. Kao vrhunski sportski novinar, izveštavao je sa mnogobrojnih evropskih i svetskih prvenstava raznih sportova. Osim što je pratio fudbal i velike sportove, Čorba će ostati upamćen kao jedan od prvih sportskih novinara koji je medijski promovisao boks, kik boks, rvanje, džudo… Osim na Studiju B, radio je i na SOS kanalu.

Poslednjih godina Čorbić je bio neizostavni deo Informativne redakcije Studija B. Pomno je izveštavao o svim aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji i svetu. Pamtićemo ga kao izuzetnog profesionalca, karakternog čoveka, duhovitog kolegu i pre svega kao nekog ko je uvek bio spreman da pomogne svima.

Komemoracija Mioslavu Čorbiću biće održana u utorak 04.10.2022. u 10.30 u svečanoj sali Starog DIF-a (Deligradska 27). Sahrana je takođe u utorak od 13.30 na groblju Orlovača. Opelo ce biti služeno u 13 časova.

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.