UPRAVO JE JAVLJENO, UMRO DRAGAN BOJIĆ!
Sveće, Foto: Profimedia

TUŽAN DAN!

UPRAVO JE JAVLJENO, UMRO DRAGAN BOJIĆ!

Izgubio je borbu protiv teške bolesti

Objavljeno: 15:56h

Dragan Bojić (64), proslavljeni prvoligaški bokser, iz vremena Prve lige u SFRJ, kada je ovaj sport imao ogroman broj pristalica, preminuo je juče, pošto je izgubio borbu protiv teške bolesti.

Nazivan „ vitezom boksa“, dok je branio boje Loznice, Metalca iz Valjeva i tuzlanske Slobode, Bojić je bio, kao retko ko, nepodeljeni miljenik publike, bez obzira da li meč bio kod kuće ili u gostima. Vrhunski uspešan bokser, koji skoro nije znao za poraz, tako je hodao i kroz život, postajući omiljen, ne samo u rodnim Runjanima, kod Loznice, već i u čitavoj Srbiji i bivšim JU republikama, današnjim državama.

Radovao se, kao malo dete, vaskrsnuću boksa u Srbiji i regionu, kao i zbog činjenice što je Lozničanin Nenad Borovčanin na čelu BSS i što, i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, svim srcem, podržava tu „plemenitu veštinu“.

boks
foto: Profimedia

- Boks je mnoge mlade, svojevremno, zaista oplemenio, izveo na pravi put i valjano ih uputio u život, pa je, zato, meni jako drago što naša država i predsednik, i iz pedagoški, a ne samo sportskih razloga, podržavaju ovaj sport - govorio je Bojić, koji je, nedavno, nesretnim slučajem, izgubio sina Nemanju, što nikako nije mogao da preboli.

Dragan je iza sebe ostavio sinove Vladimira, Nebojšu i Nikolu i njihove porodice, i dvojicu braće, Milorada i Mila sa porodica, sa kojima se, od malih nogu do poslednjeg dana, divni slagao. Dragan Bojić će počivati na mesnom groblju u rodnim Runjanima, koje je mnogo voleo, a sudbina je htela da umre pred Vukov sabor u susednom Tršiću, čiju nijednu manifestaciju u poslednjih pola veka nije propustio.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.