Legendarni Top progovorio o najbolnijem trenutku u karijeri: Smestili su mi doping, jer sam iz zemlje koja se ne odriče istorije!
Foto: Fonet

pamtimo ga po letovima

Legendarni Top progovorio o najbolnijem trenutku u karijeri: Smestili su mi doping, jer sam iz zemlje koja se ne odriče istorije!

Legendarni skakač u vis je otvorio dušu u intervjuu
Objavljeno: 13:36h
foto: Fonet

Bliži se Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani u Beogradu. Imamo svoje adute. Računamo i na medalje. Koliko i u kojim disciplinama?

- Neću i ne želim da prognoziram ničije medalje jer nemam svog sportistu - učesnika na ovom prvenstvu koga bih mogao prokomentarisati i čiji bih uspeh ili neuspeh mogao prognozirati. Nezahvalno je i nemoralno govoriti u tuđe ime. Kao navijač ću cepati svoje glasne žice za svaku našu devojku i svakog našeg mladića koji obuku dres reprezentacije! Želim im svu sreću ovoga sveta!

foto: Fonet

Poznati smo kao gostoljubiv narod i sjajni organizatori velikih takmičenja. Kako animirati našu publiku da dođe u Kombank arenu i bodri takmičare?

- Ja sam kupio 20 kompleta karata, za svoju porodicu, sebe i svoje najdraže, siguran sam da će svaki iole sportski pismen čovek poželeti da dođe u Arenu i bude deo evropskog atletskog krema! I bodri naše asove! Ubeđen sam da će hala biti premala za sve zainteresovane! Voleo bih samo da se u jutarnjim časovima, kada su na program kvalifikaciona takmičenja, kapije Arene budu otvorene za naše školarce da besplatno uđu i uživo vide istinske heroje!

foto: Saša Pavlić Koky

Ulaganje u sport. Kako i na koji način. Ima li modela u inostranstvu i da li su

primenljivi kod nas u Srbiji ili je sve prepušteno slučaju, talentu i improvizaciji?

- Ulaganje u srpski sport mora da se reši jasnom zakonskom regulativom, da

se nađe zajednički interes investitora (čitaj sponzora) i države. Samo tada će sport ponovo procvetati u punom sjaju. Ruku na srce, država Srbija je u poslednjih nekoliko godina enormno mnogo uložila u infrastrukturu i vrhunski sport, ostalo je nerešeno krucijalno pitanje, a to je školski sport. Tu treba jasna vizija, jer iz školskog sporta se stvaraju budući šampioni.

foto: Saša Pavlić Koky

Može li i u Srbiji da se desi tenis, ali u atletici, s obzirom da su oba individualni sportovi?

- Teško, iako su individualni sportovi, tenis i atletika nemaju baš mnogo zajedničkih tačaka. Pa sama atletika je simbioza desetak različitih sportova koji međusobno imaju vrlo malo zajedničkih komponenti. Iako laiku to sve izgleda isto, to nije čak ni slično... A komercijalno gledano, tenis je oduvek bio sport bogatih, dok se atletikom bave oni malo gladniji... Još mnogo vode treba da prođe ispod mostova da bi se ova dva individualna sporta medijski i finansijski izjednačila.

BONUS VIDEO: Pogledajte novu epizodu Espreso dizanja sa Dijanom.

(Espreso.co.rs / ASS)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.