SAVIĆ JE I DALJE NEZADOVOLJAN: Videćemo hoće li se trojica ili četvorica vratiti nazad!?
Dejan Savić, Foto: Starsport©

šta sad to treba da znači

SAVIĆ JE I DALJE NEZADOVOLJAN: Videćemo hoće li se trojica ili četvorica vratiti nazad!?

Bitna nam je pobeda pre svega da vratimo samopouzdanje posle poraza od Mađara

Objavljeno:

Iako bez Dušana Mandića i Save Ranđelovića, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Slovenije na Evropskom prvenstvu i tako zauzela drugo mesto u grupi!

Delfini će tako morati da igraju osminu finala, a naredni rival biće najverovatnije Francuska. Doduše, postoji mogućnost da to budu i Grci. Potencijalni rival u četvrtfinalu biće pobednik A grupe - Italija ili Crna Gora.

- Prve dve četvrtine smo bili uspavani. Posle je bilo malo bolje zahvaljujući zadacima koje sam morao da im postavim kako bi ih razbudio. Ne možemo još da budemo zadovoljni ali imami dani i po do osmine finala - rekao je selektor Dejan Savić.

Na pitanje jesu li se "vratila" trojica- četvorica igrača koje je Savić pomenuo da možda nisu ni došli u Split posle debakla od Mađarske, selektor se prvo nasmejao pa rekao

Dejan Savić
foto: Profimedia

- Videćemo večeras posle sastanka.

Golman Dobožanov je branio druge dve četvrtine. Rekao je kratko:

- Videlo se da smo u grču ali smo to na kraju uspeli da prevaziđemo. To je najbitnije pred utakmicu osminu finala.

Prvi gol na evropskom prvenstvu je postigao Vasilije Martinović:

- Bitna nam je pobeda pre svega da vratimo samopouzdanje posle poraza od Mađara. Bio je potreban period dobre igre da se potpuno trgnemo i da se na miru pripremamo za protivnika u osmini finala.

Viktor Rašović je od deset srpskih asistencija bio zaslužan za četiri:

- Čestitam ekipi na dobroj igri u većem delu. Slovenci su kao i protiv Mađara pokazali igru u prve dve četvrtine. Posle je naš kvalitet došao do izražaja i sada se okrećemo narednom protivniku. Sugurno je da ćemo dati sve od sebe i nadam se da je onaj dan sa Mađarima ružna prošlost.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA - zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.