OVAKO NE TRENIRA NI ROKI BALBOA: Ukrajinac je MAŠINA, nemoguće je šta radi, MOŽE LI JOŠ NEKO OVO?!
Oleksandr Usik, Foto: Printscreen/Instagram/@usykaa

nestvarno

OVAKO NE TRENIRA NI ROKI BALBOA: Ukrajinac je MAŠINA, nemoguće je šta radi, MOŽE LI JOŠ NEKO OVO?!

Možda nije isklesan poput svojih brojnih kolega, ali je definitivno najspremniji bokser na planeti

Objavljeno: 14:15h
Nedeljko Đukić

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik uspeo je da odbrani titule šampiona teške kategorije u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO, pošto je i u revanšu savladao Britanca Entonija Džošuu i to posle odluke sudija.

Fenomenalni bokser otplesao je 12 rundi protiv "Ej-Džeja" koji ponovo nije imao rešenje za šampiona i četiri pojasa ostaju u rukama Usika koji je od juče i šampion Ring magazina.

Usik je prava mašina. Možda nije isklesan poput svojih brojnih kolega, ali je definitivno najspremniji bokser na planeti i njemu 12 napornih rundi ne predstavljaju problem.

Usik ima neverovatne radne navike, pravo je čudovište kada je trening u pitanju. Njegov bivši kolega Derek Čisora jednom prilikom je otkrio da se svojim očima uverio da je Ukrajinac pet sati plivao bez prestanka.

- Izlazio sam iz kupatila u hotelu, a vlasnik mi je rekao da sačekam jer ima - iznenađenje za mene. Seo sam i odjednom čujem: 'Derek, Deeerrrek...'. Počeli smo da pričamo i rekao sam mu da izgleda umorno. Zatim mi je rekao da je upravo završio trening plivanja koji je trajao šest sati - otkrio je Čisora.

Britanac mu nije verovao sve dok nije pogledao snimak.

- Rekao sam mu da laže i da ne postoji čovek koji može da pliva pet sati. Njegov trener mi je rekao da je to istina i onda mi je pokazao snimak. Išao je gore - dole punih pet sati - tvrdi Čisora.

Usik je dugo radio sa poznatim trenerom Anatolijem Lomačenkom, ocem slavnog boksera Vasila Lomačenka. On je forsirao treninge plivanja i vežbe pod vodom za borce koji su radili s njim.

Usikov trener Egis Klimas otkrio je da Ukrajinac svakodnevno vozi i bicikl.

- Ponosan sam što radim sa njim. U životu nisam video da neko može da vozi bicikl 100 kilometara na temperaturi od 45 stepeni. Nikada nisam video nekoga da pliva pet sati dan pre pres konferencije - kaže Klimas.

Sada kada znamo kako i koliko trenira jasno nam je kako je upeo da bez problema dobije svih 20 borbi u profesionalnoj karijeri.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.