RUSKINJA UZBURKALA DUHOVE PROŠLOSTI! A kada su Amerikanci bombardovali Srbiju? "Jedva čekam da vam vidim lice..."
Putin i Stepanova, Foto: Profimedia

putinova miljenica udarila baš jako

RUSKINJA UZBURKALA DUHOVE PROŠLOSTI! A kada su Amerikanci bombardovali Srbiju? "Jedva čekam da vam vidim lice..."

Ruska sportistkinja progovorila o nepravdi u svetu sporta

Objavljeno: 12:34h

Veronika Stepanova, ruska skijaška zvezda, obećala je da će teenirati trostruko više i jače kako bi joj predsednik MOK-a Tomas Bah uručio medalju, a najveća želja mu je da u tom trenutku vidi njegov izraz lica. Bah je tokom ove nedelje za nemačke medije rekao da sada nije vreme da se razmotri ukidanje široko rasprostranjenih međunarodnih zabrana nametnutih ruskim sportistima zbog sukoba u Ukrajini. - Obećavam vam, gospodine Bah, da ću trenirati sa trostruko većom energijom, tako da na budućim Olimpijskim igrama gledam vas u oči dok mi uručujete medalju! Ne znam za vas, ali biće mi posebno zadovoljstvo da vidim vaše lice u tom trenutku - rekla je Veronika.

Podsetimo, bivša juniorska svetska šampionka, zablistala je prošle sezone, pa je dospela u seniorski rang i zasenila starije i iskusnije koleginice. Ali, kao i svim njenim sunarodnicima, Veroniki je zabranjeno da se takmiči na međunarodnim turnirima pošto im je FIS uveo opštu suspenziju.

Veronika Stepanova
Veronika Stepanovafoto: Profimedia

S obzirom da su norveški organizatori odbili da pozovu takmičare iz Rusije na prestižni "Blink" događaj, pa je Zapad optužila za mazohizam. - Da li žele da potpuno eliminišu ruske sportiste iz evropskog sporta, i ako hoće, na koliko dugo? - upitala je Veronika, pa nastavila: - Zapadni političari i delimično sportski funkcioneri su jedno, a sasvim drugo organizatori takmičenja, proizvođači opreme i sportisti. Smireno se pripremam i čekam dok se na Zapad ne vrati osećaj realnosti i dok ne izleče njihov sadašnji mazohizam. Svet će zauvek pamtiti najveću sportsku nepravdu u istoriji, i dvostruke aršine. Zašto nikada, niti jednom sportisti iz Amerike nije bilo zabranjeno učešće u vreme rata u Somaliji, Avganistanu, Iraku, Srbiji? Uvek ćemo biti obeleželi samo zato što smo iz Rusije - zaključila je skijašica.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.