SVE JE SPREMNO ZA VEČITI DERBI: Može li Partizan da se revanšira Zvezdi?
Foto: FK Partizan, FK Crvena zvezda

kuglica staje na crveno ili crno?

SVE JE SPREMNO ZA VEČITI DERBI: Može li Partizan da se revanšira Zvezdi?

Ekipi Crvene zvezde se predviđala pozicija na sredini tabele, a oni su za razliku od Partizana pokazali igru iznad očekivanja

Objavljeno:

Uveliko je u toku Esports balkanska liga, u kojoj između ostalih učestvuju i dva najveća srpska kluba, Partizan i Crvena zvezda. Crveno-beli su slavili u prvom Esports “večitom” derbiju, ali nas večeras od 21 čas očekuje revanš meč.

Na startu 11. sezone EBL-a, ekipa Partizana je proglašena za apsolutnog favorita s obzirom na kvalitet rostera koji su crno-beli sklopili. Ipak, oni za sada nisu opravdali očekivanja i nalaze se tek na trećem mestu sa skorom od sedam pobeda i četiri poraza. Sa druge strane, ekipi Crvene zvezde se predviđala pozicija na sredini tabele, a oni su za razliku od Partizana pokazali igru iznad očekivanja. Trenutno su na drugoj poziciji tabele sa skorom od devet pobeda i dva poraza. Čelnu poziciju tabele zauzima Diamant, sa samo jednim porazom iz jedanaest mečeva.

Kako se sezona bliži kraju tako je svaki bod sve dragoceniji, a opšti ulog je sve veći. Prvoplasirani u regularnom delu obezbediće mesto u “plej-in” fazi EU Mastersa, dok će se prve četiri ekipe plasirati u “plej-of” fazu EBL-a i boriti za trofej i direktan plasman na EUM. Zvezdi bi pobeda omogućila da i dalje čeka kiks Diamanta i izjednači se na čelu tabele.

Pred večerašnji derbi, koji je na programu od 21h, top lejner Crvene zvezde, Dejan „dejan1“ Filipović je u intervjuu za Sportklub poručio svom rivalu sledeće:

“Nadam se da će biti dobra partija i nemojte biti previše tužni kada pobedimo” (trebate da budete motivisani da nanesete Diamantu još jedan poraz)!

Prokomentarisao je i top lejnera Partizana, Aleksandra “Patkica” Stefanovića.

“Iskreno, pre ove sezone nisam baš gledao nacionalne lige puno pa ne znam previše od drugih igračima, ali znam ga iz Solo Q i poštujem Patkicu pored Kektza najviše od svig top lejnera u ligi. Nadam se da ćemo oboje igrati mehanički intezivne heroje kako bi naša veština mogla da dođe do izražaja i kako bi publici bilo interesantno na top lejnu”.

Sa druge strane, top lejner crno-belih, Aleksandar „Patkica“ Stefanović smatra da neće imati velikih problema sa Dejanom.

“Iskreno nisam baš puno stigao da analiziram Dejanovu igru, ali ono što sam video za sad jeste da izgleda stabilno u lejnu i da nije pravio puno grešaka do sada. Što se tiče toga šta mislim o njemu, ne mislim ništa specijalno, mislim da osim Kektza nema ni jedan top lejner koji bi potencijalno mogao da mi pravi problem u EBL-u trenutno”.

Meč između Partizana i Crvene zvezde možete u direktnom prenosu gledati na Sport Klub Esports televiziji i Fortuna Esports Jutjub kanalu.

(Espreso/Telesport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.