TUGA: Preminuo Zoran Vujičić!
Zoran Vujičić, Foto: Facebook/Nikola Popadić

nije izdržao

TUGA: Preminuo Zoran Vujičić!

Svakako najveći momenat njegove karijere bila je borba protiv Vladimira Klička s kojim je ostao veliki prijatelj do kraja života

Objavljeno: 19:37h

Tužna vest stiže iz Crne Gore, gde je preminuo jedan od najpoznatijih crnogorskih boksera, Zoran Vujičić (61), koji nije uspeo da dobije najvažniju borbu, protiv teške bolesti sa kojom se hrabro nosio godinama, javljaju Vijesti.

Vujičić je bio višestruki šampion u teškoj kategoriji u amaterskom ringu, a imao je i zapažene nastupe i kao profesionalac.

Svakako najveći momenat njegove karijere bila je borba protiv Vladimira Klička 1999. godine u Štutgartu, koji je tada slavio nokautom.

Ipak, posle borbe se između Klička i Vujičića rodilo veliko prijateljstvo, a vrhunac njihovog prijateljstva viđen je kada je Vujičiću dijagnostikovana teška bolest - multipl skleroza, sa kojom se hrabro borio godinama.

Ukrajinac je pružao podršku Vujičiću za lečenje, a on i njegova porodica bili su i gosti na nekim njegovim mečevima.

- Tokom svoje karijere imao sam sreću da se suočim sa Vladimirom u ringu. Nemam reči da mu zahvalim za ono što je učinio za mene. Čak sam bio i njegov specijalni gost na nekim bokserskim kartama i učinio je da se osećam šampionom. Vladimir mi je kao brat - prokomentarisao je Vujičić svojevremeno.

Zoran je karijeru počeo 1993. godine, a upisao je 18 pobeda i dva poraza.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.